02:40 19 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 182
  Pratite nas

  Premijer Aleksandar Vučić izrazio je danas sumnju u osnovanost optužbi za terorizam protiv Bratislava Dikića i ostalih uhapšenih u Crnoj Gori.

  „Gospodin Dikić svakog dana iznosi stavove protiv Vlade Srbije, ali voleo bih da vidim i da čujem stvarne i ozbiljne podatke o tome da je planirao neki teroristički akt“, rekao je Vučić novinarima.

  Premijer je rekao da lično u to ne veruje, imajući u vidu druge obaveštajne podatke do kojih su došle srpske službe i kojima raspolaže.

  „Mi i dalje nemamo nikakve podatke, imamo određene podatke do kojih su došle naše obaveštajne agencije“, rekao je je premijer.

  „Voleo bih da hapšenje nekoliko ljudi iz Zubinog Potoka nije zasnovano na iskazima albanskog komandira policije Seljimaja, a plašim se da imamo dokaze da jeste, onda ne mislim da je to bio ozbiljan razlog“, rekao je Vučić.

  „Čekamo da vidimo, možda ima nešto drugo, a ako je to sve zasnovano na tvrdnjama Seljimalja — a imamo dokaze o njegovim tvrdnjama, jer je on prijavljivao crnogorskoj policiji pripadnike ravnogorskog pokreta, koji su inače moji politički protivnici, ali to ne znači da su teroristi — ako je to bio razlog, onda ne mislim da je to bio ozbiljan razlog za takve reči, ali, hajde da sačekamo, možda oni imaju nešto više sem tvrdnje Seljimalja“, rekao je Vučić i dodao da će se crnogorske službe iznenaditi kako to srpske službe znaju, ali, kaže — znaju.

  Dodao je da ni, inače interesantno društvo, u kojem je bio Dikić, ne ukazuje na terorističke aktivnosti.

  Premijer je istakao da lično ne veruje u optužbe protiv Dikića, i dodao: „Imajući u vidu druge obaveštajne podatke do kojih smo mi dolazili i kojima raspolažemo, ali je spreman da se izvini i čestita crnogorskim službama ukoliko mu neko pruži bilo kakve druge informacije, a do sada ih nismo dobili“.

  „Da sačekamo šta će zvanično da kažu nadležni državni organi Crne Gore, naš je posao i moj da brinemo o građanima Srbije“, rekao je.

  Prema njegovim rečima, mnogi od onih koji su uhapšeni tražili su preko advokata intervenciju države Srbije, Ambasade Srbije u Crnoj Gori i Ambasada Srbije je poslala svoje službenike da ih obiđe u pritvorskim jedinicama.

  Podsetio je da je Srbija imala dobre odnose sa Crnom Gorom, da Srbija želi dobre odnose sa Crnom Gorom i da će imati dobre odnose.

   

  Tagovi:
  Bratislav Dikić, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga