10:10 02 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  71461
  Pratite nas

  Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev je istakao da je Rusija spremna na blisku saradnju sa Srbijom, da pomogne u modernizaciji njenih odbrambenih sredstava, kao i da pruži političku podršku očuvanju integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

  Nikolaj Patrušev
  © Foto : Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

  Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševim.

  Dvojica sagovornika zaključila su da Republika Srbija i Ruska Federacija neguju i dalje unapređuju prijateljske odnose u različitim sferama društvenog života. Vučić i Patrušev razmenili su stavove o ključnim globalnim, ali i pitanjima iz regiona Zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za odnose sa medijima.

  U saopštenju je precizirano da je premijer Vučić ponovio nedvosmislen stav Srbije da čuva i štiti princip vojne neutralnosti.

  Patrušev je istakao da je Rusija spremna na blisku saradnju sa Srbijom, da pomogne u modernizaciji njenih odbrambenih sredstava, kao i da pruža političku podršku očuvanju integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

  Takođe, na sastanku je konstatovano da službe bezbednosti Srbije i Ruske Federacije ostvaruju dobru saradnju.

  Tagovi:
  odbrambena sredstva, sastanak, pomoć, Vučić Aleksandar, Nikolaj Patrušev
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga