19:01 27 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  2121
  Pratite nas

  Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson danas je na svečanoj sednici Skupštine Kosova poručio da je saradnja sa Specijalnim sudom za ratne zločine OVK od izuzetne važnosti.

  „Potrebni su ozbiljni napori da se priznaju greške iz prošlosti. I možemo slobodno reći da svi koji su krivi, na obe strane, moraju biti u zatvorima, to ću reći i u Beogradu. I zbog svega navedenog, veoma je bitna saradnja Kosova sa Specijalnim sudom za ratne zločine, iako je za mnoge to teško pitanje. Mi ćemo pomno pratiti rad Specijalnog suda“, rekao je Džonson, navodi RTK2.

  Džonson je, kako prenosi ta televizija, rekao da „Britanija želi da Kosovo bude sila mira i stabilnosti u celom Zapadnom Balkanu, a to mora uključiti i uspostavljanje normalizacije odnosa sa Srbijom“.

  „Ja razumem prošlost, bila je puna bola i ja sam to video, ne očekuje se ni od jednog društva da ta sećanja izbriše. Kosovo i Srbija dele zajednički interes, što je normalizacija odnosa, i za to je neophodna politička hrabrost i vizionarska politika, ali ne sumnjam da se ona može ostvariti“, rekao je Džonson.

  Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić večeras će u Beogradu biti domaćin Džonsonu na radnoj večeri u Vili Bokeljka.

  Predviđeno je da se Vučić i Džonson obrate medijima u 20.30 sati, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

  Tagovi:
  sud, Boris Džonson
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga