08:43 06 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  2134
  Pratite nas

  Pokret socijalista se zalaže za suverenu, samostalnu i stabilnu Srbiju, koja o svom spoljnopolitičkom putu odlučuje sama, poručio je danas lider te stranke Aleksandar Vulin.

  On je, posle svečanog dela trećeg kongresa Pokreta socijalista u Centru Sava, istakao da „nema tog saveza, koji će Srbiju posvađati sa Rusijom i Kinom“.

  Vulin je novinarima, rekao da se Pokret socijalista zalaže za Srbiju koja se izborila za svoje pravo da sama bira svoje prijatelje.

  „To pravo neće dati baš nikom drugom“, poručio je Vulin i ponovio da nema tog saveza zbog kojeg će Srbija sebi dopustiti da se posvađa sa Rusijom ili Kinom, te da nikada neće dozvoliti da Srbija izgubi svoje tradicionalne prijatelje.

  Nema te političke organizacije, kaže Vulin, koja će Srbiju naterati da jednog dana radi drugim zemljama ono što je njoj rađeno.

  „To znači da hoćemo politiku vojne neutralnosti, nikako svrstavanje u NATO, ili bilo koji drugi vojni savez“, rekao je Vulin.

  Vulin je na kongresu, kojem su prisustvovali i koalicioni partneri PS iz Vlade Srbije, među kojima i potpredsednik Nebojša Stefanović iz SNS-a, koji se i obratio učesnicima, rekao da „znamo da je velika i moćna“ EU umorna od proširenja, ali i poručio da je Srbija umorna od novih uslova, ucena i ubeđivanja da prizna nezavisnost Kosova i Metohije.

  Navodeći da su službenici strane ambasade u Srbiji bili na antivladinim protestima, Vulin kaže da „ne damo da se prema nama ponašaju sa nepoštovanjem“.

  „Niko nije toliko veliki da ne poštuje Srbiju“, rekao je lider Pokreta socijalista.

  Vulin navodi i da je čitava Evropa morala da iskaže poštovanje Srbiji za ponašanje u migrantskoj krizi i brizi o ljudima koji su bežali od rata.

  Ističući da je PS uvek govorio istinu, Vulin je rekao da taj pokret ponavlja istinu kada pita ko je pokušao da ubije premijera Aleksandra Vučića u Srebrenici.

  Aleksandar Vulin je danas ponovo izabran za predsednika partije.

  Izvor: Tanjug

  Tagovi:
  Kongres Pokreta socijalista, Pokret socijalista, Aleksandar Vulin, Kina, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga