07:26 23 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1815
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da još nije odlučio da li će se ponovo kandidovati na predsedničkim izborima i dodao da bi, ukoliko to učini, bilo prirodno da bude kandidat Srpske napredne stranke.

  „Kad dođe vreme za kampanju, onda ćete znati i da li se kandidujem i čiji sam kandidat. Naravno da bi prirodno bilo da, ako se kandidujem, budem kandidat SNS“, rekao je Nikolić novinarima u Kniću.

  Navodeći da mu je premijer Aleksandar Vučić dao podršku na onome kako obavlja funkciju predsednika Republike, Nikolić je istakao da će javnost, kad dođe vreme za raspisivanje izbora, videti ko će imati čiju podršku i ko će biti čiji kandidat.

  Nikolić je naveo i da je ponosan na ono što je uradio obavljajući funkciju predsednika, te da zna da će nekakve zamerke naći samo oni koji su u opoziciji, a ne oni koji misle da nije nešto dobro uradio.

  Dodao je i da u opoziciji primećuje jasnu podelu na „Istok i Zapad“, a da je on čovek koji je sastavio istočnu i zapadnu politiku, stvorio samo prijateljstva za Srbiju i otvorio mnoga vrata i za srpsku privredu.

  „Kad dođe vreme za kampanju, onda ću malo da prestanem da se bavim poslom predsednika, ukoliko se kandidujem, a zasad to još nisam odlučio. Imam još dosta predsedničkog posla“, naveo je Nikolić.

  Nikolić — počasni građanin Knića

  Predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću uručena je danas Povelja počasnog građanina Knića, sa obrazloženjem da promoviše tu opštinu i podržava njene aktivnosti i projekte koji doprinose ekonomskom razvoju.

  Predsednik Srbije je rekao da je titula počasnog građanina Knića za njega obaveza da i dalje radi, ne samo za Gružu i Knić već i za celu Srbiju, navodeći da je počasni građanin nekoliko gradova u zemlji i svetu, ali da mu je ovo priznanje najdraže.

  „Mi se dobro poznajemo. Ovde me mnogi ljudi poznaju i da nešto nije valjalo — to bi i rekli“, rekao je Nikolić i dodao da je najteže biti „prvi među svojima“.

  Kako je rekao, živimo u teškim vremenima, ali ima nade koja se oseća svakoga dana. „Ništa nije loše kao što je bilo prethodnih godina i ništa nije dobro kao što će da bude ako svi nastavimo da radimo na tome“, dodao je srpski predsednik.

  O Srbiji će, rekao je u obraćanju, uskoro da se govori kao o jednoj od retkih zemalja koje su bile potpuno u pravu, jer ona ima prijatelje i na Istoku i na Zapadu, ali se nikome nije priklonila, već „sve pozvala da se priklone maloj Srbiji“.

   

  Izvor: Tanjug

  Tagovi:
  kandidat, predsednički izbori, počasni građanin, SNS, Vlada Srbije, Tomislav Nikolić, Knić, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga