20:58 17 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  3241
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas sa advokatom Draganom Palibrkom, pravnim zastupnikom Dragana Vasiljkovića, poznatog kao Kapetan Dragan, i naglasio da Vasiljković ima pravo na pravnu pomoć Srbije u postupku koji se vodi protiv njega u Hrvatskoj.

  Srbija, ukoliko se to od nje traži, u svakom sudskom postupku treba da doprinese fer i pravičnom suđenju, rekao je Nikolić.

  Kapetan Dragan
  © AFP 2021 / Andrej Isaković

  Optužnice, koje su podignute protiv državljana Srbije za navodna dela počinjena tokom devedesetih, imaju implicitni cilj da se okrivi samo jedna strana u sukobu, istakao je predsednik Nikolić i naveo da je krajnji cilj naplata ratnih reparacija i skidanje stigme sa Srbije i srpskog naroda, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

  Advokat Dragan Palibrk obavestio je predsednika Srbije o pojedinostima vezanim za suđenje Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao Kapetan Dragan, i upoznao ga sa problemima koje ima kao njegov branilac.

  On je naveo da mu je u Hrvatskoj omogućeno da obilazi Vasiljkovića, da ima uvid u predmet i da mu daje pravne savete, ali ne i da ga brani u splitskom sudu, što nije zabeleženo u savremenoj pravnoj praksi.

  Palibrk je naglasio da čeka odgovor od Ministarstva odbrane na zahtev da se dostave podaci o komandnoj strukturi tadašnje JNA u kninskoj tvrđavi i jedinica koje su učestvovale u napadu na Glinu.

  Advokat je izrazio očekivanje da će ti podaci otkriti da Kapetan Dragan nije bio nadležan za ta područja, navedeno je u saopštenju.

   

  Tagovi:
  Kapetan Dragan, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga