06:09 26 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  9271
  Pratite nas

  Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da dešavanja u Zagrebu na protestu i na fudbalskoj utakmici nisu incidenti već zvanična politika Hrvatske, koja pokušava da objasni da fašizam i nije bio tako loš, a da su ustaše bili humanitarni radnici.

  „To što se dešavalo u Hrvatskoj nije incident, incident je nešto što se desi jednom, pa se više ne ponavlja. Ovo je nastavak zvanične politike Hrvatske u kojoj umesto da se razračuna sa fašizmom i ustaškim nasleđem pokušavaju da objasne da fašizam i nije bio tako loš, a da su ustaše bili humanitarni radnici i da je sve što su radile Srbima bilo zasluženo i da su to Srbi morali da očekuju“, rekao je Vulin za RTS.

  On je dodao da je neshvatljivo da zemlja EU nije u stanju da se razračuna sa fašističkim nasleđem i da ga produbljuje i pokušava da opravda postojanje fašizma u svojoj zemlji.

  „Jedino moguće objašnjenje je da je to zvanična politika. Ako ministar spoljnih poslova Hrvatske kaže da će proglašenje za sveca Alojzija Stepinca biti razlog za radost svih, a zna da se nijedan Srbin nikada neće obradovati da ustaški vikar postane svetac, onda govorite o zvaničnoj politici Hrvatske“, naglasio je ministar.

  Kako kaže, veoma je zabrinut za položaj srpske manjine u Hrvatskoj, ali je zabrinut i za stanje duha u hrvatskoj naciji ako nisu u stanju da se izbore sa fašizacijom sopstvenog društva.

  „Ovo više nije pitanje za Hrvatsku, ovo je pitanje za EU“, rekao je Vulin.

  Tagovi:
  Vulin, fašizam
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga