13:40 21 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  7927
  Pratite nas

  Podneo sam ostavku na funkciju ombudsmana i odlučio da se kandidujem za predsednika Srbije kako bih kao predsednik bio „zaštitnik Srbije i svih nas“, izjavio je danas Saša Janković.

  Janković je novinarima rekao da će se kandidovati za mesto predsednika kako bi funkcija predsednika republike bila garant da će sve druge institucije i Srbija služiti građanima biti u službi građana.

  Upitan da li Vuk Jeremić može da računa na njegovu podršku ukoliko uđe u drugi krug, Janković je odgovorio da se svako kandiduje da bi pobedio i da će o tome pričati kada za to dođe vreme.

  „Sasvim sam siguran da Vuk Jeremić predstavlja opozicioni blok, ali da smo toliko slični da već u ovom momentu treba da podržavamo jedan drugog, ja bih se odmah odrekao kandidature i podržao ga, ali mislim da sam radom i onim što sam učinio pokazao da sam bolji kandidat“, rekao je Janković.

  On je rekao da je njegovu kandidaturu, osim DS-a do sada podržalo osam političkih pokreta, stranaka, a upitan šta bi prvo radio kao predsednik Srbije, Janković je rekao da će tu instituciju vratiti građanima.

  Janković je rekao i da ne očekuje fer kampanju i pozvao sve državne institucije i učesnike kampanje da vrate dostojanstvo i politički sistem građanima, da bi oni slobodno birali i bili birani.

  Upitan da li može da zamisli sebe kao predsednika, a Vučića kao premijera, Janković je rekao da takva vladavina „mora da se zamisli“ i da ustav i zakoni regulišu rad države, tako da institucije sarađuju.

  Na pitanje da li je u njegovom stanu iz njegovog pištolja 1993. godine ubijen student Predrag Gojković, Janković je odgovorio — ne.

  Upitan da li ima poruku za premijera Vučića ukoliko on odluči da se kandiduje za predsednika Srbije, Janković je rekao da ima poruku za građane a ona je da izađu i i bore se za državu koja im je „trenutno oteta“.

   

  Izvor: Tanjug

  Tagovi:
  Saša Janković
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga