22:28 27 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  155
  Pratite nas

  Predsednički kandidat Saša Janković izjavio je da država, bezbednost i Vojska Srbije ne smeju da budu alat u rukama političara, već da moraju da ostanu isključivo u službi svih građana Srbije.

  U saopštenju je navedeno da je Janković na sastanku sa predstavnicima Vojnog sindikata Srbije izneo svoje viđenje onoga što su prioriteti u toj oblasti i da se „nije dodvoravao“ predstavnicima tog sindikata.

  Saša Janković
  © Tanjug / Tanja Valič

  „Prvo, jačanje borbene gotovosti Vojske Srbije, a ne pokazivanje lažne sposobnosti kupovinom starog, polovnog vojnog materijala. Drugo, materijalni položaj pripadnika VS mora biti u skladu sa ozbiljnošću posla koji oni obavljaju i žrtvom koju podnose za odbranu zemlje. Treće, napredovanje u vojsci ne sme da bude partijsko, bratsko ili šurjačko, već isključivo na osnovu rezultata njihovog rada, zalaganja i stručnosti“, dodao je Janković

  Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić istakao je da je dopis upućen svim predsedničkim kandidatima kako bi se, sa njihove eventualne buduće pozicije vrhovnog komandanta, razgovaralo o materijalnom i radnom položaju pripadnika Vojske Srbije.

  Antić je rekao da je svestan da će sastanak sindikata sa predsedničkim kandidatom Jankovićem biti zloupotrebljen u političke svrhe, te da oni ne žele da se bave politikantstvom, već da pozovu svoje pripadnike da se, kada budu bili u mogućnosti da odlučuju, rukovode svojom budućnošću.

  „Upućujemo i javni zahtev RIK-u i Ministarstvu odbrane. Do izborne tišine treba da nas obaveste o tome kako će naše kolege koje će na dan održavanja izbora biti na radnim zadacima ili u mirovnim operacijama (prema procenama, to je oko 6.000 njih) glasati i šta će se desiti sa njihovim glasovima ukoliko im ne bude omogućeno da glasaju“, rekao je Antić.

   

  Tagovi:
  Janković, predsednički izbori u Srbiji, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga