10:09 15 Decembar 2019
Slušajte Sputnik
  Lider radikala Vojislav Šešelj na koncertu Valerija Gergijeva u Sava centru

  Šešelj: Ne povlačim se, podržavam zahteve studenata

  © Sputnik / Radoje Pantović
  Politika
  Preuzmite kraći link
  95833
  Pratite nas

  Lider SRS-a Vojislav Šešelj je izjavio da je nezadovoljan izbornim rezultatima i veruje da je bilo krađe na izborima. Šešelj je rekao i da se slaže sa nekim zahtevima demonstranata koji tri dana protestuju u nekoliko gradova širom Srbije.

  Predsednički kandidat SRS-a Vojislav Šešelj na glasačkom mestu.
  © Tanjug / Dimitrije Goll

  Šešelj je naglasio da se ne povlači sa čela stranke.

  „Ne povlačim se, niko nije ni tražio moju ostavku“, rekao je on.

  Šef SRS-a je na konferenciji za medije kazao i da je kampanja bila neravnopravna, kao i nije imao nijedan odsto pojavljivanja u medijima sa nacionalnom frekvencijom u odnosu na predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića.

  Lider SRS-a je naglasio da je presudno za to što nije bilo drugog kruga to što se „Vučić pojavio sa mamom i tatom na televiziji“.

  „Presudno je bilo što se Vučić pojavio sa mamom i tatom na televiziji, a ja sam siroče i nemam ni mamu ni tatu“, rekao je Šešelj i dodao da će SRS razloge neuspeha tražiti i u sebi samima.

  Istakao je da u javnosti postoji „usijanje raspoloženja — ili voliš Vučića ili ga ne voliš“. Kako je rekao, neće čestitati Vučiću na pobedi.

  „Ćutao sam četiri dana da bi novinari mogli da nagađaju šta ću da radim. Naravno, posle analize niko neće biti pošteđen“, rekao je Šešelj.

  On je rekao i da se slaže sa nekim zahtevima demonstranata koji tri dana protestuju u nekoliko gradova širom Srbije.

  Lider SRS-a je rekao da se zalaže za promene u RIK-u, ali i da je za ukidanje REM-a i smene u rukovodstvu RTS-a i RTV-a.

  „To su ljudi bez karaktera, prodaju se za novac i privilegije. Sa tim zahtevima demonstranata se slažemo“, rekao je Šešelj.

  Novosadski studenti predlažu da protesti traju do smene članova RIK-a, „zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda“, zatim traže razrešenje Maje Gojković, „zbog blokade rada Narodne skupštine“.

  Oni predlažu i zahtev za smenu direktora RTS-a i urednika Informativnog programa RTS-a, „zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti kandidata“, kao i smenu članova REM-a, „zbog nereagovanja na više stotina prekršaja i prijava“.

  Kao dodatak, studenti iz Novog Sada su naveli da će, ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni, tražiti vanredne parlamentarne izbore i da će protesti trajati do ispunjena zahteva.

  Studenti iz Beograda podržali su zahteve studenata iz Novog Sada i dodali još jedan zahtev — reviziju biračkog spiska radi utvrđivanja tačnog broja birača i nakon toga uvođenje elektronskog glasanja uz jasnu zaštitu od manipulacije.

   

  Izvor: B 92

  Tagovi:
  zahtevi, studenti, izbori, ostavka, Vojislav Šešelj
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga