06:08 12 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1411
  Pratite nas

  Kosovski savet za bezbednost saopštio je da je otkriveno nekoliko pojedinaca i grupa, koje su imale nameru da, kako se navodi, destabilizuju Kosovo i izvrše dela protiv nekih lidera i političkih zvaničnika.

  Kako prenose kosovski mediji, pozivajući se na saopštenje saveta, kosovske institucije otkrile su nekoliko pojedinaca i njihovih grupa povezanih sa grupama i pojedincima iz drugih zemalja u inostranstvu koji su orijentisani da destabilizuju Kosovo i ugroze ustavni poredak.

  Te grupe su, prema saopštenju, imale nameru da „izvrše dela protiv pojedinih lidera i političkih zvaničnika“.

  „Kosovske institucije preduzimaju sve mere za zaštitu ustavnog poretka, bezbednosti i odbrane državnih lidera, političkog života i drugih ljudi koji su ugroženi od ovih kriminalnih grupa“, navodi se u saopštenju.

  Na Kosovu je vidljivo pojačano prisustvo organa reda.

  Ranije su kosovski elektronski mediji javili da je policija uhapsila jednu osobu u Peći koja je putem društvenih mreža pozivala na terorističke napade.

  Kako se navodi, uhapšen je R. A. iz Dragaša sa prebivalištem u Peći.

  Zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Milan Radojević izjavio je da će tokom uskršnjih praznika biti pojačano prisustvo policije u blizini manastira na Kosovu.

  Radojević je rekao da je kosovska policija napravila operativni plan koji je sinoć stupio na snagu i da su po tom planu povećane mere bezbednosti u svim opštinama na Kosovu.

  Upitan da li je na Kosovu povećana opasnost od terorizma, zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova kazao je da postoji zabrinutost zbog dešavanja u Evropi.

   

  Izvor: Tanjug

  Tagovi:
  hapšenje, terorizam, Kosovo, Peć
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga