23:50 08 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  Piše
  22130
  Pratite nas

  Andreja Mladenović, lider Samostalnog DSS-a trebalo bi uskoro da bude izabran za gradonačelnika Beograda umesto Siniše Malog, saznaje Sputnjik.

  Prema našim informacijama, Mladenović koji trenutno obavlja funkciju zamenika gradonačelnika u vladajućim krugovima, za sada figurira kao jedini kandidat za prvu gradsku fotelju koja će ostati upražnjena.

  Naime, lider SNS-a Aleksandar Vučić obelodanio je da će Mali biti smenjen, kako je rekao, „ne zato što nije dobro radio i ne zato što naprednjaci nemaju većinu u Skupštini Beograda već zbog sveopšte kampanje koja se vodi protiv njega“.

  Planira se da se smena na vrhu gradske vlasti obavi tokom letnjih meseci, a Mladenović bi trebalo da upravlja prestonicom do redovnih gradskih izbora koji će biti održani na proleće iduće godine.

  Lider Samostalnog DSS-a završio je master akademske studije na Fakultetu za inženjerski internacionalni menadžment. Nekadašnji je visoki funkcioner DSS-a i blizak saradnik Vojislava Koštunice. Sa tom strankom rastao se 2015. godine u vreme kad je lider bila Sanda Rašković Ivić, upravo zato što nije želeo da posluša njen nalog i da napusti koaliciju sa SNS-om u Beogradu. Tada je i osnovao Samostalni DSS, koji je potom nastupio na naprednjačkoj listi na parlamentarnim izborima.

  Tagovi:
  mladenović
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga