11:35 20 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1527
  Pratite nas

  Lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli rekao je da ukoliko ne dođe do svestranačkog konsenzusa oko rešavanja problema razgraničenja, Kosovo će se suočiti sa napetostima i nemirima, ne isključujući mogućnost održavanja izbora.

  Pacoli kaže da se mora promeniti pristup ukoliko se želi naći rešenje za pitanje demarkacije.

  „Verujem da za razgraničenje postoji rešenje, ali ne sa ovim pristupom. Rešenje je kada postoji spremnost na Kosovu, odnosno svih institucija da reše ovaj problem. Do rešenja treba doći, ali sa ovakvom situacijom, sa ovim vođstvom, sa današnjom politikom, sa sadašnjim delovanjem opozicije, za problem demarkacije nema rešenja. Demarkacija će izazvati probleme, izazvaće nemire, uzrokovaće i izbore“, rekao je Pacoli za agenciju „Ekonomija onlajn“.

  On je rekao da je vlada pogrešila kad je potpisala sporazum sa Crnom Gorom o razgraničenju, ali da mu se ne sviđa ni pristup opozicije prema tom pitanju.

  „Nisam bio član nijedne komisije o razgraničenju. Gledao sam to sa strane. Greška je što je dokument sa Crnom Gorom potpisan bez prethodnog usvajanja u parlamentu. Danas opozicija drastično koristi tu grešku. Ne koristi je za konstruktivno rešenje, nego na destruktivan način. To je realnost“, rekao je Pacoli.

  Tagovi:
  demarkacija, nemiri, Pacoli, Kosovo i Metohija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga