01:55 05 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1195
  Pratite nas

  Izmeštanje poslednje grupe migranata iz napuštenih magacina kod glavne autobuske stanice u Beogradu počelo je jutros, a Ivan Mišković iz Komesarijata za izbeglice i migracije kaže da će maloletnici bez pratnje biti smešteni u Centar za azil u Krnjači, a ostali u prihvatne centre u Obrenovcu i Sjenici.

  Poslednji migranti od jutros napuštaju magacine kod glavne autobuske stanice u Beogradu, i taj prostor će uskoro biti potpuno prazan, a sve spremno za uklanjanje tih magacina.

  Mišković je precizirao da će maloletnici bez pratnje biti smešteni u Centar za azil u Krnjači, dok će jedan deo migranata dobiti smeštaj u Prihvatnom centru u Obrenovcu, a drugi deo u Centru za azil u Sjenici.

  On je istakao da nije bilo nikakvih problema, da su migranti prethodnih dana informisani o preseljenju i da su imali uvid u to gde su smeštajni kapaciteti i slobodni kreveti, pa su pravili liste i dobrovoljno se prijavljivali.

  „Akcija je dala rezultat, da premestimo migrante odavde, gde im nije mesto, i uvedemo ih u sistem i pružimo im sve što im po zakonu pripada“, rekao je Mišković za RTS.

  On je naveo da je opredeljeno oko 1.000 mesta za sve te ljude, kako bi ušli u azilni sistem, bili adekvatno smešteni i kako bi im bili obezbeđeni redovni obroci, krov nad glavom i zdravstvena nega.

   

  Tanjug

  Tagovi:
  migranti, Beograd
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga