17:52 15 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 919
  Pratite nas

  Na sednici Vlade Srbije, kojom je predsedavao poslednji put, Aleksandar Vučić je ministrima poručio da je rad u Vladi prilika da pokažu šta znaju i posao koji traži posvećenost, a kao oproštajni poklon dao im je knjige.

  Odlazeći premijer i novoizabrani predsednik Srbije održao je poslednju sednicu Vlade kao njen predsednik i poručio da je zadovoljan i presrećan što je obavljao taj posao.

  Mandatar za sastav nove Vlade još nije poznat, a spekuliše se da će najveći broj ministara zadržati mesto i u novom kabinetu.

  Vučić je poručio ministrima da je rad u Vladi prilika da pokažu sve što znaju i da je to posao kojem moraju biti posvećeni 24 sata.

  On je rekao da su služili interesima Srbije, energijom, posvećenošću, predanošću prevazilazili probleme i ostvarili ciljeve i dodao da je presrećan i zadovoljan što je sa njima radio u Vladi.

  Prema nezvaničnim najavama, Vučić će za dva dana, 31. maja, položiti zakletvu i preuzeti dužnost predsednika Srbije.

  Do izbora novog premijera, Vladom bi, u skladu sa zakonom, trebalo da predsedava prvi potpredsednik Ivica Dačić, u svojstvu vršioca dužnosti premijera.

  Još nisam odlučio ko će biti premijer

  Novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da još nije sasvim odlučio ko će biti budući premijer.

  „Predstoje još razgovori. Za mene je prekosutra veoma važan dan i hoću da protekne svečano. Onda ćemo imati sednicu partije koju još vodim. Zatim ćemo imati razgovore sa koalicionim partnerima“, objasnio je Vučić.

  On je novinarima, nakon poslednje sednice Vlade koju je vodio kao premijer, istakao da sve ide svojim tokom u skladu sa rokovima i datumima, kako je obećao.

  Takođe je kazao da će se sutra pohvaliti sa odličnim ekonomskim rezultatima.

  Istakao je i da ćemo posle pola godine imati suficit u budžetu.

  Srbija je, kako je dodao, uz tri ili četiri zemlje jedna od retkih u Evropi koja će imati suficit.

   

  Izvor: Tanjug

  Tagovi:
  pokloni, sednica, suficit, budžet, Vlada Srbije, Ivica Dačić, Aleksandar Vučić, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga