11:38 26 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 241
  Pratite nas

  Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da su u Sobranju, pored predstavnika srpske BIA u Makedoniji, bili pripadnici drugih velikih, prekookeanskih službi, a da nije primetio da je Makedonija zvala njihove ambasadore da pita šta su oni tamo radili.

  „On je obavljao svoj deo posla, ne može na osnovu novinskih napisa da vam smeta srpski predstavnik, a na osnovu drugih da vam ne smetaju američki, nemački, francuski“, rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

  Na pitanje o ulozi oficira BIA u Sobranju i navodnoj umešanosti Miroslava Lazanskog u propagandu u korist Nikole Gruevskog, Dačić je rekao da ne zna ništa o tome, kao i da je, kada je reč o onome što se već događalo, ambasadorka Makedonije već imala razgovor u Ministarstvu spoljnih poslova.

  „Taj razgovor je bio veoma korektan, nije bilo pominjanja nekih mera koje bi bile preduzete“, rekao je Dačić, navodeći da zbog profesionalnosti i korektnosti ne želi da govori o detaljima.

  Dačić je istakao da je oficir BIA u Makedoniji o svom kretanju i o svemu o čemu je razgovarao obaveštavao oficire za vezu makedonskih vlasti i da je imao sastanke tim povodom.

  „Ovde je zanimljiva druga stvar. Kako su neki mediji pisali, pored našeg predstavnik iz BIA na istom mestu bili su predstavnici drugih službi, pa nisam primetio da je Makedonija zvala njihove ambasadore da ih pita šta su oni tamo radili“, rekao je Dačić.

   

  Izvor: Tanjug

  Tagovi:
  BIA, Miroslav Lazanski, Ivica Dačić, Makedonija, Nemačka, SAD, Francuska, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga