21:52 18 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 35
  Pratite nas

  Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić kaže da socijalisti relaksirano očekuju odluku o imenu novog premijera i da dominantnija uloga socijalista ne znači nužno više resora u vladi.

  „Važno da SPS ima dominantniju poziciju u kormilarenju društvenim procesima i da jača saradnju sa SNS-om“, rekao je Ružić gostujući na RTS.

  On je dodao da je važno da se ne zaboravimo ono što je bio preduslov političke stabilnosti u Srbiji, brilijantna pobeda zajedničkog kandidata Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima.

  „Smatram da je on sa više od dva miliona glasova vlastan da opredeli ko će biti mandatar i koji će tim predvoditi Srbiju u sučeljavanjima sa budućim izazovima“, rekao je Ružić.

  Kako je naglasio model dominantnijeg prisustva je već opredeljen izbornom kampanjom i izbornim rezultatom, a da je SPS pokazala da jeste nezaobilazni faktor političke stabilnosti.

  „Nije važno imati samo premijera ili ministra. Mislim da je važnije da front ili savez dve najvažnije političke stranke u Srbiji ojača i da mnogo bržim koracima nastavimo da realizujemo strateške ciljeve“, pojasnio je on.

  Najvažnije je, kaže on, da budući mandatar, ko god da se nađe na čelu vlade, da dobro kormilari vladom uz „potpunu saradnju i saglasje sa predsednikom države“.

  Upitan da li će SPS, ukoliko ne dobije premijersko mesto imati više resora u vladi, on je rekao da želi da vidi SPS sa dominantnijim prisustvom, a da su personalna rešenja irelevantna.

  „Ne licitiramo šta bi bilo kad bi bilo. Saznaćemo sutra. Idućih dana će se pakovati čitava konstrukcija buduće Vlade Srbije, koja mora da odiše uspehom, snagom, državotvornošću“, rekao je Ružić.

  On je dodao da građane ne zanima da li će biti ministri Pera ili Žika, već da li će oni postići zacrtani cilj.

  Upitan da li bi se iznenadio da on dobije ministarsko mesto, Ružić je rekao da ga u politici više ništa ne iznenađuje, ali da se time ne bavi.

  „Mogu da pomognem Srbiji, ako budem pozvan, na način na koji najbolje znam i umem. Mislim da sam uvek to činio kada sam imao priliku. Da li će se to dogoditi — nije važno. Važno da SPS ima dominantniju poziciju u kormilarenju društvenim procesima i da jača saradnju sa SNS“, zaključio je Ružić.    

  Tagovi:
  premijer, odluka, SPS, Branko Ružić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga