20:56 17 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  12573
  Pratite nas

  Socijalistička partija Srbije glasaće za izbor Ane Brnabić za premijera Srbije, a iz te partije očekuju da im se povere četiri resora, saopštio je lider SPS Ivica Dačić.

  Dačić je to rekao novinarima nakon sednice Predsedništva, a pred sednicu Glavnog odbora stranke, i naveo da su razgovarali i o kadrovskim rešenjima SPS u novoj vladi.

  Dačić je precizirao da je reč o Slavici Đukić Dejanović, Aleksandru Antiću i Branku Ružiću, kojeg socijalisti vide kao ministra javne uprave i lokalne samouprave, te o njemu samom kao potpredsedniku Vlade i ministru spoljnih poslova.

  Međutim, dodao je Dačić, socijalisti su zainteresovani i za Ministarstvo ekologije, ukoliko ga bude, ali je naveo i da o tom kadrovskom rešenju nisu razgovarali, jer je to još hipotetičko pitanje.

  Kako je rekao, sa JS još nisu razgovarali o stavu te stranke da neće glasati za Brnabićevu, i tek će razgovarati.

  Dačić nije mogao da komentariše to da li u Srpskoj naprednoj stranci ima onih koji neće glasati za Brnabićevu.

  Istakao je da je to unutrašnja stvar naprednjaka, ali i dodao da treba imati u vidu da je to predlog Aleksandra Vučića, kao i da će se, prema zakonu, ići na izbore ako ne budu ispoštovani rokovi za formiranje vlade, a izbori, kako je naveo, nisu potrebni.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga