22:19 02 April 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 80
  Pratite nas

  Ministar zadužen za inovacije i tehnologiju Nenad Popović posetio je danas Institut za nuklearne nauke „Vinča“ i poručio da će Vlada Srbije u narednom periodu akcenat staviti upravo na razvoj sistema naučnih instituta.

  Popović je naveo da će fokus biti stavljen, pre svega, na inovacionu infrastrukturu i inovacione programe.

  „Inovaciona infrastruktura i programi treba da budu u funkciji industrije, a i toga da mladi talenti ostaju u Srbiji i ne odlaze u inostranstvo“, rekao je Popović.

  Ministar je razgovarao sa rukovodstvom Instituta, koje mu je predstavilo rad te ustanove i obišao postrojenje za tretman radioaktivnog otpada i kompleks nuklearnih reaktora.

  Ministar je istakao da je „Vinča“ bez sumnje jedan od stožera naučnih institucija u Srbiji.

  „Vlada Srbije apsolutno prepoznaje da su znanje i inovacije ključne za našu međunarodnu konkurentnost, a pogotovo znanje iz oblasti prirodnih nauka, tehnologija i inženjerstva“, poručio je Popović.

  Direktor instituta Borislav Grubor kazao je da mu je veoma drago što je ministar zadužen za inovacije i tehnologiju prepoznao „Vinču“ kao jedan od stožera naučnih instituta u Srbiji.

  Grubor je istakao i da im je drago što je država prepoznala važnost inovacija i tehnološkog razvoja, te poručio da je Institut spreman da da pun doprinos programu vlade u tom smislu.

   

  Tanjug

  Tagovi:
  Nenad Popović
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga