02:54 01 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  250
  Pratite nas

  Kosovo se ove godine nije kandidovalo za članstvo u Unesku, saopštio je lider Alijanse za novo Kosovo i jedan od najbogatijih Albanaca u Evropi i svetu Bedžet Pazoli, dok ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj tvrdi da Priština ima dovoljan broj glasova da bude primljena i u Unesko i u Interpol.

  Pacoli je pitao odlazećeg kosovskog ministra Hodžaja zašto je zamajavao javnost rekavši da je Kosovo obezbedilo glasove potrebne za članstvo u Unesku i Interpolu, prenosi „Epoka e re“.

  „Žalim što moram da vas obavestim da se Kosovo nije prijavilo za članstvo i to neće biti ni tema sledeće konferencije“, rekao je Pacoli.

  Hodžaj je sa druge strane rekao da ima dosta vremena da se Kosovo prijavi za članstvo u obe organizacije.

  Hodžaj je, naime, ranije rekao da je Priština obezbedila dovoljan broj glasova da bude primljeno u Unesko i Interpol.

  On je rekao i da je „jedna država okončala sve procedure za priznavanje nezavisnosti Kosova“.

  Hodžaj u intervjuu koji prenosi „Zeri“ nije, međutim, želeo da kaže o kojoj zemlji je reč.

  „Prošle godine sam posetio mnoge države sveta i tokom tih poseta mi smo dobili potvrde ko će glasati za učlanjenje Kosova kako u Unesko tako i u Interpol. Ja verujem da je Kosovo obezbedilo glasove“, kazao je Hodžaj.

  On je rekao da Kosovo, pre nego što postane član tih međunarodnih organizacija, treba da ispuni „domaće zadatke“ i u Skupštini usvoji Zakon o verskim slobodama i Zakon o kulturnom nasleđu.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga