17:02 09 April 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  3056
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je delegaciju oružanih snaga SAD, a na sastanku je konstatovano da je bilateralna saradnja Srbije i SAD u oblasti odbrane veoma razvijena i da čini najbolji deo sveukupnih odnosa dveju zemalja, uz poštovanje vojne neutralnosti naše zemlje.

  U američkoj delegaciji su 21 brigadni general i kontraadmiral, koji su nedavno unapređeni u generalske činove, a koju predvodi penzionisani general Filip Bridlav, prethodni komandant NATO snaga u Evropi.

  Vučić je istakao da je veoma značajno to što visoka vojna delegacija SAD posećuje Srbiju u okviru kursa neposrednog upoznavanja strategijskog okruženja u kome će obavljati nove dužnosti, jer svaka razmena mišljenja doprinosi boljem razumevanju i unapređenju saradnje, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

  Predsednik je kao dobar primer izdvojio saradnju sa Nacionalnom gardom Ohaja, ističući da je saradnja koja se ostvaruje kroz Program državnog partnerstva važna i za mir i stabilnost u regionu, čemu je Srbija iskreno posvećena i čemu daje svestran doprinos.

  Tokom razgovora je razmotrena i situacija u regionu, a predsednik Vučić je rekao da su mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu, kao i ekonomski napredak zemlje, prioriteti politike Srbije.

  Tagovi:
  vučić, SAD, saradnja, vojska, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga