04:55 13 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  Piše
  81140
  Pratite nas

  Možda je sva ta nervoza koju je izazvao moj predlog o razgraničenju na srpsko i albansko najbolji pokazatelj kojim putem bi trebalo da idemo.

  „Dobro je što je u javnosti pokrenut dijalog o Kosovu i što se čuju različite ideje. Zanimljivo je, a to je primetio i predsednik države Aleksandar Vučić, da je dosad samo moja ideja o razgovorima o razgraničenju na ono što je srpsko i ono što je albansko izazvala veliku nervozu na mnogim stranama. Takvu nervozu ne izazivaju ni predlozi da se odreknemo Kosova ni predlozi da održimo zamrznuti konflikt“.

  Ovo je za Sputnjik izjavio Ivica Dačić, ministar inostranih poslova Srbije i lider Socijalističke partije Srbije, koji se konkretnim predlogom među prvima uključio u javnu polemiku o rešenju za južnu srpsku pokrajinu.

  „Možda je sva ta nervoza koju je izazvao moj predlog i pokazatelj kojim putem bi trebalo da idemo i kako da dođemo do rešenja kojim će sve strane biti nezadovoljne. Jer samo jedno takvo rešenje će istovremeno obezbediti trajan kompromis za budućnost. O detaljima plana razgovaraću sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kad unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji postane institucionalizovan“, najavio nam je Dačić.

  Tagovi:
  podela, Ivica Dačić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga