03:20 11 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 91
  Pratite nas

  Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma pozvao je Srbe u Austriji da na predstojećim izborima u toj zemlji glasaju za Slobodarsku partiju.

  Marković, koji je predsednik poslaničke grupe prijateljstva sa Austrijom u Skupštini Srbije, ističe da Slobodarska partija, čiji je predsednik Hans Kristijan Štrahe, „podržava Srbiju na evropskom putu“, a da je potpredsednik Johan Gudenus koga je ugostio u Jagodini „jedini političar iz Evrope koji je pokrenuo peticiju na internetu da Kosovo ne uđe u Unesko“.

  „Slobodarska partija Austrije je, kod svih nepravdi koje su se dešavale Srbiji, u svetskim institucijama uvek bila na srpskoj strani i jedina je čiji je jedan poslanik Srbin“, rekao je Marković novinarima posle sastanka sa Gudenusom.

  Marković je istakao da će kao predsednik poslaničke grupe prijateljstva sa Austrijom u Skupštini Srbije „podržati da dva parlamenta imaju veću saradnju“ i dodao da će u Beč, od 30. oktobra do 2. novembra, tradicionalno voditi studente iz Jagodine.

  Gudenus, inače i zamenik gradonačelnika Beča, izrazio je zadovoljstvo „zbog činjenice da se i Jagodina i Beč, a i Srbija i Austrija, uzajamno poštuju“.

  „Beč je privržen Srbima, a i Srbi Beču, a ja ću uvek biti spreman da pomognem Srbima, novim Austrijancima, kojih samo u Beču ima 150.000, a u Austriji 300.000. Oni su se svojim radom integrisali i veoma su bitni za Austriju“, rekao je Gudenus.

   

  Tagovi:
  Palma, Austrija, izbori
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga