18:29 17 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 10
  Pratite nas

  Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je danas da ministar poljoprivrede Nenad Rikalo, predstavnik Srpske liste u njegovom kabinetu, neće biti smenjen jer za navodne optužbe da je počinio ratne zločine nema dokaza.

  „Tužilaštvo i Kosovska policija nisu pružili dokaze da je Rikalo bio na bilo koji način uključen u uznemiravanje građana Kosova“, rekao je Haradinaj, preneo je portal „Indeks onlajn“.

  Sekretar Alijanse za novo Kosovo Rahim Pacoli zatražo je, naime, da Haradinaj smeni ministra Rikala tvrdeći da je on počinio ratne zločine na Kosovu i da zato treba da mu se sudi.

  „Iako je prošlo 20 godina, onom ko je počinio ratne zločine trebalo bi da se sudi“, rekao je Rahim Pacoli, preneo je ranije danas Radio KiM.

  Haradinaj je rekao da je sa zabrinutošću primio neke reakcije o mogućem angažovanju Rikala u, kako je rekao, navodno zlostavljanje građana Prištine u vreme sukoba 1999.

  Potvrdio je da je preko zvaničnih kanala pisanim putem tražio informacije od tužilaštva, OAK i Kosovske policije u vezi sa tim i da je dobio odgovor da ne postoje dokazi da je Rikalo učestvovao u takvim akcijama.

  „Kao premijer, uveravam građane Kosova, ne samo u ovom slučaju, već i u bilo kojoj sličnoj situaciji, postupaću u skladu sa zakonom i ovlašćenjima koje imam“, rekao je Haradinaj.

   

  Tanjug    

  Tagovi:
  Nenad Rikalo, Ramuš Haradinaj
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga