05:44 10 April 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  8139
  Pratite nas

  Izbori u Nemačkoj prošli su baš kako sam prognozirao, ali Angeli Merkel neće biti lako, a od nje i Emanuela Makrona zavise i sudbina Evrope, ali i naš put u Evropu, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

  Upitan da komentariše rezultate jučerašnjih izbora u Nemačkoj, a na opasku da je dobro prognozirao, Vučić je rekao je pogodio čak prva tri i to u procentima.

  „I to ne zato što sam nešto izuzetno pametan, nego jednostavno jer sam pratio istraživanja, pratio kampanju i vidite i sami rezultate, desničari su dobili dosta u bivšoj Istočnoj Nemačkoj, u Berlinu…“, naveo je Vučić.

  Baš zbog toga, kako kaže, neće biti lako Angeli Merkel, ali, dodao je, ona je iskusan lider i on pretpostavlja da će vladu napraviti sa „žutima“ i „zelenima“.

  Upitan kako bi se ti rezultati mogli odraziti na nas, Vučić je rekao da, kad je reč o običnim građanima, mora da upozori da će mnogo toga da se promeni u Evropi i svetu nakon ovih izbora, poručivši da bukvalno sudbina Evrope zavisi od Makrona i Merkelove.

  „Vidim da su se Francuzi digli protiv reforme radnog zakonodavstva, ali to je jedan od važnih uslova za dalji razvoj. Od uspeha Makrona i Merkelove zavisi sudbina Evrope, ali i naš put u Evropu. Vidite koliko je neslaganja u svetu i to u vezi s važnim stvarima, poput Severne Koreje… Neki su u lošim odnosima s Rusijom, sve se komplikuje“, primetio je on.

  Mi, s druge strane, kaže, treba da se više bavimo sobom, da analiziramo rezultate tih izbora, ali da vidimo kako ćemo dalje…

  „Da vidimo kako ćemo dalje, kako da ne budemo nikome na radaru, u središtu kataklizme, a da ljudi budu sve manje siromašni", rekao je Vučić.

  Mi, zaključio je, hoćemo da stabilizujemo ekonomsko stanje, da napredujemo i da se „vetrovi koji duvaju sa svih strana ne zaustavljaju u Srbiji“.

  Tagovi:
  vučić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga