03:58 20 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  184173
  Pratite nas

  Ne postoji nikakav tekst finalnog sporazuma između Beograda i Prištine, nema stolice za Kosovo u UN, niti ima bilo čega bez odluke Srbije, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  Predsednik je u intervjuu RTS-u istakao da će kompromisno rešenje za Kosovo i Metohiju biti jako teško postići, ali da je on spreman da za to plati političku cenu, kako naša deca ne bi morala da se bave tim pitanjem.

  Činjenica da bez Srbije nije moguća nikakva odluka, Vučić je istakao da upravo to podiže našu odgovornost:

  „U tome i jeste naša odgovornost“, istakao je predsednik i objasnio da je naša odgovornost da brinemo o bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji, o njihovim životima, o našoj teritoriji i o našoj budućnosti.

  Kad se sve to ima u vidu, jasno je, kaže, da nema idealnih rešenja, a kakvo god da bude predloženo, jasno je da će biti nepopularno.

  On je odbacio navode da je pronalaženje rešenja za Kosovo i Metohiju neminovno, rekavši da je u SAD neminovno samo platiti porez i umreti, a da u Srbiji čak ni plaćanje poreza, nažalost, nije neminovno.

  Vučić ističe da su, štaviše, male šanse da se pronađe kompromisno rešenje, i dodaje:

  „Ipak, spreman sam da politički stradam u borbi za to, a u želji da naša deca u budućnosti mogu da se bave nečim drugim.“

  Predsednik je rekao da su primedbe Srpskoj listi zbog ulaska u Haradinajevu vladu licemerne.

  „Isto tako bi bio kritikovan i dogovor sa Samopredeljenjem koje zagovara ’Veliku Albaniju‘, ili da čekamo sledeće izbore sa zalogom od šest do osam odsto srpskog stanovništva na KiM“, rekao je Vučić.

   

  Tanjug

  Tagovi:
  Srpska lista, Samoopredeljenje, Ramuš Haradinaj, Aleksandar Vučić, Kosovo i Metohija, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga