01:51 23 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  2341
  Pratite nas

  Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da mediji imaju pravo da tragaju za odgovorima koji su od interesa za javnost i da nadležni organi, ako je potrebno, ponovo ispitaju „slučaj Vulin“, a iz stranke ministra Aleksandra Vulina, Pokreta socijalista, poručuju da Mihajlovićevoj nije mesto u Vladi, i to ne samo zbog te izjave.

  „Mediji imaju pravo da tragaju za odgovorima koji su od interesa za javnost, da istražuju kretanje novca, načine finansiranja stranaka i političara, ali i nevladinih organizacija i udruženja građhana“, rekla je Mihajlovićeva za KRIK.

  „Nedopustivo je da bilo ko vređa, kleveta, ponižava i fizički napada urednike i novinare“, rekla je Mihajlovićeva i dodala da nije bitno da li je u pitanju verbalni napad na novinare KRIK-a ili fizički napad na novinarke televizije „Pink“ i ekipu RTS-a, jer su napadi usledili samo zato što su novinari radili svoj posao.

  Kako se navodi na sajtu KRIK-a, Mihajlovićeva je rekla i da, ukoliko je potrebno, nadležni treba ponovo da ispitaju „slučaj Vulin“.

  „Potpuno sam saglasna sa predlogom predsednika Aleksandra Vučića da nadležne agencije ispitaju sve što je potrebno u skladu sa zakonom“, prenosi KRIK reči potpredsednice Vlade Srbije.

  Na taj stav Mihajlovićeve, oglasila se stranka ministra Vulina, ocenom da se potpredsednica Vlade, „kao i uvek kada misli da će dobiti naklonost medija i stranaca sa kojima slavi slave, pridruži njihovoj hajci“.

  „Još jednom će Zorana Mihajlović dokazati da je spremna na sve, samo da niko ništa ne pita ni o njoj, ni o njenim stanovima, upotrebi vladinih kartica, skupocenom vešu, luksuznim odmorima na Sardiniji“, navedeno je u saopštenju PS.

  „Jednom će napasti patrijarha, drugi put kineske investitore, a uvek se obrušiti na Ruse i kada god može na nas i našeg predsednika. Nedopustivo je da je Mihajlovićeva bila jedini potpredsednik u Vladi Srbije koji je glasao da prihvatimo rezoluciju po kojoj su Srbi genocidan narod, i krivi za genocid u Srebrenici“, izjavila je poslanica PS Ana Karadžić u izjavi dostavljenoj medijima.

  Prema njenim rečima, „nedopustivo je bilo i tada i sada što je (Mihajlovićeva) ostala u Vladi Srbije, a misli da su Srbi genocidan narod“.

  Ako je neko i sumnjao odakle i zašto dolaze laži i napadi na Aleksandra Vulina, sada više nema sumnje, zaključuje Karadžićeva.

  Inače, deo medija se bavi poreklom novca, kojim je ministar Vulin svojevremeno, dok je bio poslanik, kupio stan.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga