03:06 05 April 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  4122
  Pratite nas

  Sloboda i nezavisnost nemaju cenu i obećavam da ćemo ih čuvati bez obzira ne sve pritiske, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa komemoracije na spomen-obeležju na stratištu u Jajincima.

  „Jajinci su bili jedna od najstrašnijih fabrika smrti u Evropi, koja je radila po „strašnoj“ rutini — doručak, ručak, večera, spavanje, streljanje“, rekao je srpski predsednik i podsetio da su tu dovođeni Srbi, Jevreji, Romi i svi drugi koji misle drugačije, a svakog dana u jame je bacano po 300 ljudi.

  „I danas znamo šta je nacizam, zahvaljujući Jajincima, Jadovnu, Prebilovcima, a to je dugoročno investiranje u mržnju. Moramo da se sećamo i da se podsećamo na količinu smrti koja je ovde proizvedena“, poručio je Vučić i dodao da „dobro pamtimo i da ne smemo da zaboravimo, kao što ne smemo ni da stanemo na putu za bogatiju i srećniju Srbiju“.

  Kako je rekao, „stojimo ovde i samo nas svest može odvojiti od zastrašujućeg ponavljanja istorije i farse i nekoga ko hoće ponovo da investira u mržnju i smrt“.

  „Mi hoćemo da investiramo u život i budućnost, u dogovore, razumevanje, mir i rad koji taj mir obezbeđuje“, rekao je predsednik Srbije.

   

  Tagovi:
  vučić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga