20:06 16 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  91040
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da na zahtev Španije, u ovom trenutku, Srbija neće poslati pismo Evropskoj komisiji sa nizom pitanja u vezi sa stavom Komisije da se slučajevi Katalonije i Kosova ne mogu porediti.

  Vučić je novinarima u Predsedništvu Srbije, posle sastanaka sa evropskim komesarom za humanitarnu pomoć i upravljanje vanrednim situacijama Hristosom Stilijanidisom, rekao da je pismo završeno, da je ozbiljno sastavljeno, ali da, iako ga sada neće poslati, Srbija ne odustaje od odgovora.

  Vučić je rekao da je potpisao pismo, a da je ostalo da ga potpiše premijerka Ana Brnabić i da ga Vlada Srbije prihvati.

  „Nećemo sada, jer smo zamoljeni od Španije da to ne učinimo, da ne otežavamo njihovu poziciju. Uradićemo to u narednom periodu. Kada? Obavestićemo vas. Imamo obavezu prema španskim prijateljima, jer su i oni nama pomagali“, rekao je Vučić.

  Premijerka Srbije Ana Brnabić ranije je izjavila da predsednik Vučić i Vlada pripremaju pismo za Evropsku komisiju u kojem će postaviti niz pitanja u vezi sa stavom Komisije da se slučajevi Katalonije i Kosova ne mogu porediti i da će ga odneti kada bude putovala u Brisel u ranije dogovorenu posetu, 10. i 11. oktobra.

  Tagovi:
  referendum o nezavisnosti, pismo, referendum, Aleksandar Vučić, EU, Katalonija, Španija, Kosovo i Metohija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga