14:29 19 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  160123
  Pratite nas

  Američki ambasador u Srbiji Kajl Skot podelio je na svom nalogu na Tviteru tekst „Vašington posta“ sa naslovom „Srpski ministar odbrane hvali osuđenog ratnog zločinca“ i napisao je da „meseci rada na poboljšanju imidža Srbije u SAD mogu biti podriveni jednom izjavom“.

  Naime, priloženi tekst bavi se govorom koji je ministar odbrane Aleksandar Vulin održao u subotu u Nišu, gde je, između ostalog, naveo da je „prošlo vreme stida i da nastupa vreme tihog ponosa kada Srbija neguje i čuva uspomene na sve koji su je branili“.

  Vulin je tada rekao da su svi koji su branili Srbiju „najhrabriji među hrabrima“, misleći i na prisutnog generala u penziji Vladimira Lazarevića, koji je osuđen u Haškom tribunalu, a kasnije pušten na slobodu posle odslužene dve trećine kazne.

  U tekstu se navodi da je Vulin „pohvalio osuđenog ratnog zločinca zbog njegove uloge protiv intervencije NATO-a na Kosovu 1999. godine“.

  U listu je ocenjeno da takve opaske ministra Vulina sve više ilustruju porast prkosa i inata Srbije prema Zapadu, kao i da Srbija zvanično traži članstvo u Evropskoj uniji, ali se istovremeno približava i svom dugogodišnjem savezniku Rusiji.

  „Nažalost, meseci rada na poboljšanju imidža Srbije u SAD mogu biti podriveni jednom izjavom“, napisao je na sve to američki ambasador na svom zvaničnom nalogu na Tviteru.

  Tanjug

  Tagovi:
  Kajl Skot, Aleksandar Vulin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga