00:50 24 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  3628
  Pratite nas

  Premijerka Ana Brnabić najavila je da će zaposlenima u prosvetni, zdravstvu, socijalnim službama, vojsci, policiji, bezbednosnim službama, sudovima, tužilaštvima, zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, u ustanovama kulture i poreskoj upravi plate biti povećane za 10 odsto.

  Zaposlenima u administraciji, stručnim službama ministarstava i Skupštini sledi povećanje od pet odsto, dodala je ona.

  „Ovo smo pažljivo odmeravali da damo pozitivan signal zaposlenima u državnoj administraciji, a da se ne vraćamo na vreme kad je u stvari najbolji posao bio u administraciji, jer onda privreda ne može da napreduje“, rekla je Brnabićeva.

  Penzioneri će od 1. januara 2018. dobiti pet odsto veće penzije, a narednog meseca primiće jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, rekla je Brnabićeva.

  Sa pravom nosite Vučićeve slike

  Predsednica Vlade Srbije poručila da će njena Vlada nastaviti da radi naporno i u partnerstvu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i istakla da je to partnerstvo „posebna snaga“ koju Srbija ima.

  „Partnerstvo između Vlade i predsednika Srbije je snaga svih nas“, rekla je premijerka u obraćanju na svečanosti preuzimanja kruševačke fabrike „14. Oktobra“ od strane slovačke „MSM grupe“, koja, kao i kompanije „Tatra“ i „Avia“, posluje u okviru „Čehoslovak grupe".

  Brnabićeva je rekla da je primetila da građani nose slike predsednika Srbije i to sa pravom jer je „on najzaslužniji za to što će ’14. Oktobar‘ ponovo da radi“.

  „Hoću da vam prenesem posebne pozdrave od predsednika Vučića. Vidim puno njegovih slika danas ovde, i u pravu ste. Verujte mi, bez ikakvog ulagivanja, on jeste čovek koji je najviše dao za ovaj projekat“, kazala je premijerka i dodala da je Vučić ispratio svaki sastanak u vezi sa preuzimanjem ’14. Oktobra‘“ u poslednje dve godine.

   

  Tanjug

  Tagovi:
  povećanje plata, 100 dana, Vlada Srbije, Ana Brnabić, Aleksandar Vučić, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga