03:11 20 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 230
  Pratite nas

  Inicijativa „Pojas i put“ razvojna je šansa za Evropu, za Srbiju i za kineski narod, a Kina će u Srbiji naći najvećeg prijatelja i razumevanje za svoje inicijative i predloge, izjavio je danas predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Kinom Tomislav Nikolić.

  „Srbija je otvorena za sve investitore, i spremni smo da ponudimo najpovoljnije uslove, što je politika Vlade Republike Srbije, a podržavam inicijativu vaših privrednika da u Srbiji ulažu u infrastrukturu, saobraćaj, energetiku, turizam, kao i da podstiču unapređenje kulturnih veza između naših naroda“, rekao je Nikolić na sastanku sa predstavnicima Međunarodne privredne komore NR Kine za privatni sektor.

  Kako je rekao predsednik Međunarodne privredne privatne komore Sun Janjun, glavni razlog njegovog ponovnog dolaska u Srbiju jeste produbljivanje međusobnih privrednih i kulturnih oblika saradnje, saopšteno je iz Nacionalnog saveta.

  „Srbija je ključna država u kineskoj inicijativi ’Pojas i put‘. Želimo da razvijemo naše kulturne, turističke i privredne veze kroz konkretne projekte jer vaša zemlja ima veliki potencijal, i mi to želimo da pokažemo kineskom narodu“, rekao je Sun.

  Međunarodna privredna komora Kine za privatni sektor, kaže Sun, odlučila je da u Srbiji predloži formiranje centra za privrednu, kulturnu i turističku razmenu, kako bi se uspostavila što bolja komunikacija sa nadležnim organima Srbije.

   

  Tanjug

  Tagovi:
  Tomislav Nikolić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga