23:21 09 April 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 97
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su Srbi glasanjem na lokalnim izborima na KiM u nedelju pokazali da umeju da prepoznaju rad i ko vodi brigu o zaštiti njihovih interesa, ali i da znaju da prepoznaju važnost trenutka i odluka koje donose.

  Vučić je rekao da je malo ko primetio da je Srpska lista pobedila u prvom krugu u devet od deset opština u kojima su Srbi većina, a da će se samo u jednoj ići u drugi krug, dok je u većinski albanskim opštinama svega u tri izabran gradonačelnik u prvom krugu.

  Kako je rekao, i to govori da su Srbi jedinstveniji, manje posvađani nego što su to Albanci među sobom, što nama donosi prednost, jer su mnogi spolja, a i Albanci, želeli da Srbi budu razjedinjeni i da mogu da kažu kako jedni Srbi žele ovo, a drugi ono.

  On je ocenio da na ovaj način Srbi mogu još žešće da se bore za Zajednicu srpskih opština, i da pokažu svoju slogu i jedinstvo.

  „Čestitam im na tome i zahvalan sam im što su pokazali to jedinstvo“, rekao je predsednik Srbije Vučić i zahvalio na poverenju koje su pokazali.

  Kako je rekao, i pobeda od 51 prema 49 odsto je pobeda, ali ovde su razlike bile mnogo veće.

  Odgovarajući na pitanja u vezi sa stavom pojedinih političkih stranaka u Beogradu i podrškom nekim drugim političkim opcijama na KiM, Vučić je rekao da se izbori ne dobijaju tako što se napiše dva puta po 140 karaktera na Tviteru i sedi u toploj sobi, već radom i poverenjem koje vam narod ukazuje.

  „Što se tiče ovih u Beogradu — da nisu neke podržali ovi u Beogradu, ti neki bi dobili više glasova nego što su ih dobili“, rekao je Vučić.

  Uskoro profesori predstavljaju mišljenja o KiM

  Unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji ulazi u institucionalizovanu fazu, i već do kraja meseca će veliki broj profesora Pravnog fakulteta izneti na jednom skupu svoje ideje i svoj način sagledavanja pitanja Kosova i Metohije, najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  „Zatim nastavljamo dalje. Za dan ili dva imaćete informaciju kako će se to kretati, kompletnu dinamiku“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara povodom institucionalizacije radne grupe za podršku unutrašnjem dijalogu za KiM, odnosno u kojoj će se instituciji najpre pričati o tom pitanju.

  Vučić je pre nekoliko meseci pozvao domaću stručnu javnost da se uključi u unutrašnji dijalog o KiM i ponudi svoja rešenja za probleme u južnoj srpskoj pokrajini.

  Tagovi:
  kosovo, vučić, Srbi
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga