19:29 03 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 300
  Pratite nas

  Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na konsultacije ambasadora Srbije u Ukrajini Radeta Bulatovića, povodom aktuelnih pitanja odnosa sa Ukrajinom.

  Srbija ostaje posvećena izgradnji dobrih odnosa sa Ukrajinom, na principima međusobnog uvažavanja i neće dozvoliti da bude kolateralna žrtva međunarodnih odnosa koji nemaju veze sa Srbijom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

  Kao što je poznato, stoji u saopštenju, Srbija je od izbijanja krize u Ukrajini više puta ukazala da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, što je dokazano i prilikom njenog predsedavanja OEBS-u.

  Takođe, Srbija je preduzela niz konkretnih koraka u procesuiranju srpskih državljana koji se bore na stranim ratištima, uključujući Ukrajinu, čime je pokazala posvećenost poštovanju svojih međunarodno-pravnih obaveza.

  Ministar Dačić je podsetio da je poznato da su ukrajinski plaćenici učestvovali u zločinima koje su počinile hrvatske snage prema srpskom narodu u Hrvatskoj, koje Ukrajina za razliku od Srbije nikada nije osudila.

  Cilj diplomatskih misija u stranim zemljama trebalo bi da bude uspostavljanje boljih bilateralnih odnosa između država.

  Šef srpske diplomatije Ivica Dačić u narednim danima će razgovarati sa ambasadorom Bulatovićem o daljim aktivnostima vezanim za odnose sa Ukrajinom, navedeno je u saopštenju.

   

  Tanjug

  Tagovi:
  konsultacije, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Ambasada Srbije, Rade Bulatović, Ivica Dačić, Hrvatska, Ukrajina, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga