23:24 01 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1170
  Pratite nas

  Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović ne poštuje teritorijalni integritet Srbije i dobre odnose sa Srbijom, kao da ne poštuje ni Bosnu i Hercegovinu.

  „Kosovo neće biti priznato od strane BiH šta god Bakir Izetbegović rekao i šta god on pokušao da uradi jer to da li će BiH priznati Kosovo i Metohiju ili ne, zavisi od Republike Srpske“, rekao je Dodik za „Pink“.

  On je dodao da to može da bude samo „stav jednog političara koji je na zalasku političke karijere“.

  Dodik je rekao da Izetbegović „nije Bosna i Hercegovina“, i da to da li će KiM biti priznato od strane Bosne zavisi od Republike Srpske, koja to, kako kaže neće učiniti.

  „Ja bih mogao da kažem da više od Bakira Izetbegovića, da li će Kosovo biti nezavisna država, zavisi od mene nego od njega. Bakir Izetbegović je jedan propali političar koji sada stalno vraća iste teme kao njegov otac, preteći ratom na ovim prostorima bez ikakvih realnih uporišta za tako nešto“, rekao je Dodik.

  Predsednik Srpske je kazao da Izetbegović ima mnogo problema u svojoj političkoj partiji i svom narodu, što se tiče podrške, i da na ovaj način, kako kaže, pokušava da vrati politički značaj.

  „Apsolutno jedna zloupotreba, kojoj Bakir Izetbegović nije nesklon, a ni njegovi saradnici. Mislim da se samo on dovoljno demaskirao, a da sa ovim ne može ništa da postigne. Da li će BiH priznati KiM ili ne, zavisi od Republike Srpske, a Republika Srpska je protiv priznanja“, poručio je Dodik.

   

  Tanjug

  Tagovi:
  Milorad Dodik
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga