22:05 24 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 025
  Pratite nas

  Predsedništvo Bosne i Hercegovine prihvatilo je na sednici poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića za zvaničnu posetu Srbiji 6. i 7. decembra, javlja Fena.

  Istovremeno, danas su se u Beogradu sastali predstavnici ministarstava spoljnih poslova BiH i Srbije, koji su se složili da je bilateralna saradnja između BiH i Srbije dobra i intenzivna, ali da je potrebno rešiti pitanje međudržavne granice.

  Kako je zaključeno, komisije Srbije i BiH za pitanje granice trebale bi što pre da se sastanu i razgovaraju o toj temi.

  Na sastanku je naglašeno da dve države imaju dobre političke i ekonomske odnose, koji poslednjih godina idu uzlaznom putanjom.

  Razgovarano je i o jačanju privredne saradnje i infrastrukturnog povezivanja, a naglašeno je i da o dobroj bilateralnoj saradnji svedoči i broj realizovanih najavljenih poseta zvaničnika dve države, posebno u 2017. godini.

  Kako se navodi, s obzirom da su aspiracije obe zemlje približavanje EU, na sastanku su razmenjene informacije o stanju evropskih procesa, te je razgovarano o jačanju saradnje u oblasti evropskih integracija, uz izraženo očekivanje da će uskoro biti potpisan Sporazum o saradnji između Saveta ministara BiH i Vlade Srbije u procesu pristupanja EU.

  Delegaciju BiH predvodio je zamenik ministra spoljnih poslova Josip Brkić, dok je srpsku delegaciju predvodio državni sekretar Nemanja Stevanović, navodi Fena.

  Inače, članovi Predsedništva BiH su Mladen Ivanić, Bakir Izetbegović i Dragan Čović.

   

  Tanjug

  Tagovi:
  predsedništvo bih
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga