04:14 20 Septembar 2019
Slušajte Sputnik
  Ivica Dačić

  Dačić: Vučiću ću predložiti da se i gosti slično provedu

  © REUTERS / Marko Đurica
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1570
  Pratite nas

  Atlantski savet pripremio je dokument, ali nije poznato u kojoj meri oslikava stav vlade SAD, međutim, sadrži „istorijsko približavanje“ i vojno prisustvo.

  To nije ništa novo, i to vojno prisustvo je u prethodnim godinama zabeleženo u Srbiji, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, podsećajući na bazu „Bondstil“ na Kosovu i Metohiji.

  „Srbija nema pravo da zaboravi šta se dešavalo u prošlosti. Svi polaze od aksioma da je Srbija krivac za ratove, da je započela agresiju, a ja podsećam da je Amerika stajala iza ’Oluje‘ i da je bombardovala Srbe u Republici Srpskoj“, rekao je Dačić, gostujući na „Pinku“.

  Dačić kaže da se u Vašingtonu sastao sa zamenikom državnog sekretara, Vestom Mičelom, i savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD Herbertom Rejmondom Makmasterom.

  „Mičelu sam rekao da ne čita podsetnike onih koji su mu ih pisali za taj sastanak, ako želi da uradi nešto zapaženo na Balkanu. Treba da sa novom dioptrijom gleda na situaciju, a sve ostalo je pravdanje američke politike prema regionu“, rekao je Dačić, dodajući da je Mičel istakao da je ruski uticaj u regionu „loš“.

  Dačić je, kako kaže, skrenuo pažnju na ponižavanje naših građana i zvaničnika prilikom poseta, a rekao je da će predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću predložiti da se i posetioci u Srbiji slično provedu.

  „Hojt Ji dolazi u Srbiju gotovo kao da je predsednik neke države, što govori o našoj gostoljubivosti, ali u diplomatiji postoji reciprocitet“, kaže Dačić.

  Tagovi:
  Atlanski savet, Vučić Aleksandar, Dačić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga