17:30 15 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  4932
  Pratite nas

  Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izrekla je opomenu poslaniku DS-a Balši Božoviću, jer je, kako je rekla, dobacio predsedavajućem Đorđu Milićeviću: „Hoćeš li da ti zalepim šamarčinu?“

  „Kada sam ušla u salu rekao je potpredsedniku (Milićeviću): Hoćeš da ti zalepim šamarčinu?“, i to javnost u Srbiji mora da zna. Ovo je prevršilo svaku meru. Nemamo šta da razgovaramo na ovakav način. Ovo je nasilje u Parlamentu“, rekla je Gojkovićeva kada je ušla u salu.

  Božović je napustio salu pošto je dobio opomenu.

  Pre toga sednicom je predsedavao Milićević koji je Božoviću takođe izrekao opomenu posle čega je određena kraća pauza u radu.

  Gojkovićeva je kasnije prekinula sednicu Skupštine Srbije navodeći da nema uslova za dalji rad.

  Božović: Gojkovićeva brutalno laže

  Poslanik DS-a Balša Božović kaže da je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković iznela brutalne neistine koje je navela kao razlog za opomenu koju mu je izrekla.

  Božović je na konferenciji za novinare u Parlamentu kazao da apsolutno nije istina da je potpredsedniku Đorđu Milićeviću rekao da će mu udariti šamar i objasnio da je pre određivanja pauze on tražio od Milićevića pravo na repliku koju nije dobio, a imao je pravo.

  „Milićeviću je i Vjerica Radeta rekla: ’Jeste, Božović je pomenut, ima pravo na repliku‘. On je sve to negirao jer mu je (Aleksandar) Martinović pokazivao da mi ne da pravo na repliku. Onda sam podigao Poslovnik da se pozovem na svoje pravo. Odredio je pauzu i rekao mi da mi neće dozvoliti da govorim“, rekao je Božović.

  On je objasnio da je u pauzi prišao Milićeviću da ga pita zašto mu nije dozvolio da govori, a da je onda ušla Gojkovićeva, iako je bila pauza, koja nije vodila sednicu, i rekla u mikrofon: „Božović je rekao da će udariti šamar Milićeviću“, što, dodao je, apsolutno nije istina.

  „Nije prvi put da Maja Gojković govori tako brutalne neistine, to je govorila čak i kada je bio neki napad na nju koji je izmislila, dakle stvar je potpuno jasna, bila je pauza, ona nije vodila sednicu, ušla je i izmislila, rekla u mikrofon i odlučila da mi dâ drugu opomenu“, rekao je on.

   

  Tanjug

  Tagovi:
  šamar, incident, Skupština Srbije, Balša Božović, Đorđe Miličević, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga