14:16 08 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1130
  Pratite nas

  Takozvani kosovski predsednik Hašim Tači ocenio je kao potpuno demokratski zahtev poslanika za izmenu odluke o Specijalnom sudu za zločine OVK i, ukoliko se o tom zahtevu bude glasalo u skupštini, rekao je da će ga potpisati bez dvoumljenja.

  U intervjuu za RTK, Tači je rekao da zahtevi poslanika treba da se vide kao demokratska alternativa naspram velikih poraza i neispunjavanja obećanja međunarodne zajednice u odnosu sa Kosovom.

  „Ova inicijativa ne treba ni da se dramatizuje, niti da se potcenjuje. Inicijativa 50 poslanika je potpuno zakonska i nije protiv pravde, ali zahteva alternativu i kao takva treba da se posmatra ozbiljnije, a ne kroz partijsku prizmu ili bilo čiji ego“, izjavio je Tači.

  Što se tiče dijaloga sa Beogradom, Tači kaže da je optimista i misli da će pregovori biti završeni tokom 2018. godine.

  Početkom januara, prema njegovim rečima, započeće pripreme za pregovore sa Beogradom.

  „Dijalog i postizanje sporazuma doprineće stabilnosti, ali svaki dijalog gubiće svoj smisao ako Srbija ne prizna Kosovo ili ako Kosovo ne bude član UN“, tvrdi Tači.

  Sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom Tači vidi kao najosetljiviju tačku za narednu godinu, ali se ipak nada da može da bude ratifikovan tokom januara, preneo je RTK na svom sajtu.

   

  Tanjug

  Tagovi:
  Hašim Tači
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga