19:43 22 Oktobar 2019
Slušajte Sputnik
  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

  Vučić: Vređaju me i čekaju da se kola teškog tovara sruče meni na leđa

  © Sputnik / Alekseй Družinin
  Politika
  Preuzmite kraći link
  4940
  Pratite nas

  Predsednik Srbije kaže da misli da je nemoguće da Kosovo dobije stolicu u UN, osim ako se ne postigne neka vrsta sporazuma kojim bi Srbi bili zadovoljni.

  „Ovako je apsolutno neprihvatljivo“, rekao je Vučić u intervjuu za novogodišnji trobroj Večernjih novosti.

  Vučić je rekao da bi bilo dobro da se do kraja 2018. godine „konačno raspetlja kosovski čvor“ ali i dodao da nije optimističan po pitanju postizanja dogovora sa Albancima.

  „I dalje mislim da su nam šanse za obostrano prihvatljivi dogovor manje od pet odsto. Ali, i za dogovor unutar Srbije, između nas. Praktično je nemoguće rešiti ovo pitanje bez velikih sila“, rekao je Vučić.

  On je rekao da zna da bi bio prokazan u najvećem delu srpske javnosti od prvog trenutka, kada bi se eventualno došlo do kompromisa sa Albancima, ali da misli da bi za 20 godina bio slavljen. 

  „I kada šetam pa mi neki dobace 'izdajniče', drugi viču 'pederu', neki viknu 'stoko radikalska'. Ali svi se negde nadaju i čekaju da Vučić to reši, da sva kola teškog tovara sruče meni na leđa, i znajući da je to dobro, kažu kako je to katastrofa za naš nacionalni interes. No, bez obzira na to, istorijska stvar bi bila da postignemo dogovor sa Albancima i to bez sukoba“, rekao je Vučić.

  Govoreći o predstojećim beogradskim izborima, Vučić je rekao da je već čuo da se neki tajkuni hvale kako kontrolišu sve procese i dodao da očekuje pritiske spolja, ne zato što očekuju da promene vlast već zato što žele da oslabe pozicije države.

  „Nije moj običaj da govorim o njima, ali ljudi koji su, ne zaboravite, zadužili Beograd za 1,2 milijarde evra i ostavili deficit od 18,6 odsto sada se predstavljaju kao neka nova snaga. Nema sumnje da će biti teško da se suprotstavimo njihovoj medijskoj, spoljnoj i tajkunskoj mašineriji“, rekao je Vučić.     

  Tagovi:
  uvrede, Vučić Aleksandar, Kosovo
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga