20:54 24 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  31612
  Pratite nas

  Profesor doktor Zoran Radojičić, prvi na izbornoj listi Srpske napredne stranke za gradske izbore u Beogradu „Aleksandar Vučić — zato što volimo Beograd!“, generalni je direktor i hirurg na Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu i svakodnevno se bori za život dece u Srbiji, navodi se u njegovoj zvaničnoj biografiji.

  Radojičić je generalni direktor i hirurg na Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu, u kojoj je zaposlen od 1991. godine.

  Profesor je Medicinskog fakulteta na katedri hirurgije, gde predaje dečju hirurgiju i urologiju.

  Predsednik je Republičke stručne komisije za zdravstvenu zaštitu dece pri Ministarstvu zdravlja.

  Kako se u biografiji navodi, rođen je 24. oktobra 1963. godine u Lazarevcu. Oženjen je Tijanom, koja je njegova najveća podrška. Ponosan je na sinove Ivana i Ognjena, koji su stasali u sjajne mlade ljude.

  Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1989. godine sa prosečnom ocenom 9,14. Na istom fakultetu je magistrirao 1998. i doktorirao 2006. godine.

  Govori engleski jezik.

  Usavršavao se u zemlji i inostranstvu, u najznačajnijim dečjim klinikama i bolnicama.

  Član je Evropskog udruženje za pedijatrijsku urologiju (ESPU), Evropskog udruženja dečje hirurgije (EUPSA), Nadzornog odbora Budžetskog fonda za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koja se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji.

  Koordinator je Ministarstva zdravlja za pedijatriju i dečju hirurgiju.

  Godine 2016. uvršten je u Oksfordovu enciklopediju uspešnih ljudi Srbije. Objavio je veliki broj radova i predstavljao ih na značajnim svetskim kongresima, kao i na Američkoj pedijatrijskoj akademiji.

  Radi na unapređivanju programa transplantacije bubrega i na uvođenju programa transplantacije jetre kod dece u Srbiji.

  Veruje, navodi se, da nas tradicija jedne od najznačajnijih medicinskih ustanova, koju vodi od 2013. godine, obavezuje da neprestano mislimo o zdravlju dece i obrazovanju lekara koji se bave lečenjem dece i o nauci.

  Ističe da imamo sjajan medicinski kadar, vrhunske lekare i rezultate u lečenju najtežih bolesti i stanja, dostojne velikih svetskih centara.

  Sa svojim timom zalaže se za izgradnju nove dečje bolnice u Beogradu u kojoj će deca imati i prostorne i organizacione uslove lečenja kao one koje imaju njihovi vršnjaci u razvijenim zemljama u svetu.

  Svoj posao ne bi menjao ni za koji drugi. Stalno se usavršava, prati trendove i daje sve od sebe da ostanemo u samom vrhu svetske dečje medicine, stoji u zvaničnoj biografiji dr Radojičića.

  Tagovi:
  Zoran Radojičić, SNS, lista, izbori
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga