02:56 19 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  Ko je ubio Olivera Ivanovića (57)
  22910
  Pratite nas

  Ubistvo Olivera Ivanovića je dobro isplanirano i izveli su ga profesionalci, kaže predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun i dodaje da je najavljena poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića KiM „veoma rizična za njega, ali neophodna“.

  „Predsednik će biti sa srpskim narodom, pokazaće da država Srbija u potpunosti stoji iza srpskog naroda na KiM, da ih hrabri, da im garantuje bezbednost koliko Srbija može da uradi, da smiri tenzije koje su narasle“, rekao je Drecun za RTS i dodao da će boravak predsednika prelomiti situaciju i sprečiti dalje tenzije.

  On je dodao da pažnja tokom istrage o ubistvu Olivera Ivanovića treba da ide u dva pravca — jedan je prema Kadriju Veseljiju, predsedniku prištinskog parlamenta, za koga kaže da na čelu Tačijeve paraslužbe koja deluje u južnom delu Mitrovice.

  „Mislim da bi mogao da pruži mnogo informacija o ovom brutalnom ubistvu. Ko su izvršioci i nalogodavci. Imajući u vidu pretnju da će doći do Niša“, naglasio je Drecun.

  Drugi pravac, kako je rekao, treba da bude prema Vašingtonu, i tome na osnovu čega su napravili procenu da će doći do nemira i incidenata na KiM.

  Nalogodavac i izvršitelj mogu se pronaći, smatra on, ako bude političke volje zapadnih zemalja koje imaju jake obaveštajne službe na KiM i koje tačno znaju ko i kako deluje na tim prostorima.

  Kako je rekao, već dosadašnji tok istrage pokazuje da se radi o veoma dobro planiranom i efikasno izvedenom brutalnom ubistvu, koji su izveli profesionalci.

  „Kada govorite o automobilu, njegov vlasnik je mrtav, auto je kupljen 1994. godine… Sve je vrlo precizno isplanirano“, rekao je Drecun.

  Kako kaže, to je atentat koji ima i regionalni karakter, u takvim uslovima je pitanje ko su „pucači“, odakle su došli, gde je nabavljeno oružje, ko je prikupljao obaveštajne informacije…

  Tema:
  Ko je ubio Olivera Ivanovića (57)
  Tagovi:
  Milovan Drecun, Oliver Ivanović, Vašington, istraga, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga