11:57 13 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  2229
  Pratite nas

  Nalazi srpskih doktora koji su pregledali Ratka Mladića u Hagu u decembru uopšte se ne poklapaju sa onim koje su napravili holandski doktori, pišu „Novosti“.

  Naime, taj list navodi da je spisak bolesti od kojih boluje ratni general Vojske Republike Srpske znatno duži od onog koji su sačinili holandski lekari, zbog čega je njihovo mišljenje bilo da on uopšte zdravstveno nije bio sposoban za suđenje.

  Naime, beogradski list navodi da je Mladić preživeo infarkt, da skoro svakodnevno ima bol u grudima, šum na srcu, boluje više moždanih oštećenja, a takođe ima i prvu fazu demencije, poremećaj pažnje. Zbog svega toga, kardiolog Velibor Ristić i neurolog Gorica Đokić zaključili su da Mladić uopšte nije ni bio sposoban za suđenje.

  Jedan od Mladićevih branilaca, advokat Dragan Dan Ivetić, za „Novosti“ je rekao i da spisak bolesti od kojih boluje Mladić nije konačan, odnosno da je to samo njegov deo jer ostatak, zbog strogih pravila Haškog tribunala, ne sme da se objavi.

  On kaže i da su Mladiću lekari u Hagu, dan pre izricanja presude, davali lekove za izbacivanje tečnosti, ali u prevelikoj količini, kako bi mu spustili pritisak. Od toga mu je bilo izuzetno loše, zbog čega je i napravljena pauza tokom izricanja presude.

  Zbog toga je odbrana ratnog generala VRS u Hag poslala tri podneska, od kojih se u jednom traži da se Mladiću poništi prvostepena presuda u kojoj je osuđen za ratne zločine, da se pusti na slobodu do sledećeg suđenja kako bi se adekvatno lečio.

  Tagovi:
  Mladić, Hag, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga