07:55 01 April 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  10390
  Pratite nas

  Ministar bezbednosti u Savetu ministara Dragan Mektić smatra da „Srbi moraju da prođu katarzu i priznaju genocid u Srebrenici“.

  Mektić je za „Večernji list“, izdanje za BiH, rekao da „postoje relevantni dokumenti koji dokazuju genocid i da Srbi moraju to da priznaju“.

  „Pogledajmo u Nemačkoj, opet se Parlament Nemačke pre neki dan izvinio za Holokaust. Mi Srbi moramo da prođemo tu katarzu i da priznamo genocid. Niko ne može zločine, poput onih u Srebrenici, da počini u moje ime. To su radili bolesni umovi i te osobe treba procesuirati“, smatra Mektić.

  Na pitanje novinara zbog čega su obaveštajno-bezbednosne agencije BiH pratile hrvatske poslovne ljude, Mektić je odgovorio:

  „Pratili smo ih kao deo organizovanog kriminala, koji je naša obaveštajna služba nadzirala. Ja, kao ministar bezbednosti, štitim naše interese i poštujem zakone. I nije bilo reči ni o kakvim političarima, kao što je to bilo predstavljeno u nekim medijima. Prema tim osobama preduzete su mere kojima smo sprečili kriminalne radnje. Nikada nije nijedan političar iz Hrvatske bio predmet prisluškivanja. Ja sam javno rekao, političare nismo prisluškivali, ali neke ljude koji su hteli da nas dovedu u nezavidan položaj jesmo. Za to smo dobili odobrenje od suda. Da se radilo o bilo kakvoj ilegalnoj radnji, pa ne bismo od suda dobili odobrenje.“.

  Mektić je poručio da politike iz Hrvatske i iz Srbije nisu iskrene prema BiH.

  „Deklarativno jesu, ali u praksi se oseća neiskrenost“, smatra Mektić.

   

  Tagovi:
  Srebrenica, genocid, Dragan Mektić, BiH, Republika Srpska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga