11:14 17 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  Balkanske igre bez granica (298)
  1430
  Pratite nas

  Idem u Hrvatsku sa željom da učinimo nešto zajedno za budućnost, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da će u Zagrebu razgovarati o bilateralnim odnosima, a to znači o pitanju granice, nestalih, o odnosu prema Srbima u Hrvatskoj i Hrvatima u Srbiji, te unapređenju ekonomskih odnosa.

  Mir i stabilnost je moja ključna poruka, ali Srbija neće biti slabija da bi neko drugi bio zadovoljan, poručio je predsednik Srbije uoči zvanične posete Zagrebu, koja je usijala atmosferu u Hrvatskoj do neuobičajenih razmera.

  „Ne sekiram se zbog kampanje koja se vodi u Hrvatskoj protiv mene, moj posao podrazumeva da ne reagujem lično, već u interesu Srbije i njenih građana“, naglasio je on.

  Istakao je da se ne dodvorava ni građanima Srbije, pa svakako neće ni hrvatskom rukovodstvu, a pre svega premijeru Plenkoviću, koji najavljuje da želi i razgovor o ratnoj odšteti.

  Najvažnije je, kaže, rešiti probleme koji opterećuju odnose, uraditi nešto dobro za pripadnike dvaju naroda u Srbiji i u Hrvatskoj.

  „Moj posao je snažna Srbija, a snažna Srbija ima dobre odnose sa susedima i napredak ekonomije. Srbija će biti sve snažnija. Nikome zbog toga ne želim da se pravdam“, rekao je Vučić.

  Najavio je da će razgovarati sa predstavnicima SPC i Srba u Hrvatskoj, ali prvi put i sa kardinalom Bozanićem.

  Tema:
  Balkanske igre bez granica (298)
  Tagovi:
  Vučić, Hrvatska, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga