11:51 18 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  Balkanske igre bez granica (298)
  8391
  Pratite nas

  Na poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, predsednik Srbije Aleksandar Vučić započinje danas dvodnevnu posetu Hrvatskoj.

  Najnovije vesti
  • 20:53

   Kardinal Bozanić pozdravlja hrabar iskorak

   Aleksandar Vučić i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.
   © Tanjug / DIMITRIJE GOLL

   Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa predsednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, posetio je večeras na Kapitolu nadbiskupa Zagrebačke nadbiskupije kardinala Josipa Bozanića, koji je pozdravio hrabar iskorak u poboljšanju srpsko-hrvatskih odnosa, koji su danas zajedno napravili predsednik Vučić i predsednica Grabar Kitarović.

   Kako je saopštila služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije, Vučić je tom prilikom istakao da Katolička crkva u Hrvatskoj može mnogo da pomogne zbližavanju dva naroda i dveju zemalja i da se nada da će se u budućnosti „više govoriti o onome što nas spaja, a ne o onome što nas razdvaja“.

   Tokom razgovora, kardinal Bozanić je kazao da su odnosi Srbije i Hrvatske ključni za ovaj deo Evrope i da podržava svaku vrstu dijaloga koji te odnose može da poboljša.

  • 20:35
   Mitropolit Zagrebačko-ljubljanski Porfirije, Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović u Zagrebu.

   Vladika Porfirije: Kolinda i Vučić daju nadu

   Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije rekao je večeras, posle susreta sa predsednicima Srbije i Hrvatske, da srpski narod u Hrvatskoj ima problem da se deklariše, te da se zato često povlači u sebe i pokušava da se kamuflira.
   Dalje
  • 18:06

   Vučić i Kolinda u Mitropoliji u Zagrebu

   Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović sastali su se danas po podne u Zagrebu sa mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim i cele Italije Porfirijem i polaznicima Akademije SNV.

   Vučić i Kitarovićeva prisustvuju predstavljanju projekta „Budućnost Srba u Hrvatskoj“ u Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj.

   Skupu prisustvuje dosta mladih Srba, polaznika Akademije, koji su srdačno pozdravili predsednika Vučića i slikali se sa njim i mitropolitom Porfirijem.

  • 16:53

   Vučić: Na insistiranje Plenkovića i o ratnoj odšteti

   Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Hrvatske Andrej Plenković
   © Tanjug / DIMITRIJE GOLL

   Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, na Plenkovićevo insistiranje, razgovarao i o pitanju ratne odštete, mada je, kaže, uvek spreman o svemu da razgovara. 

   Predsednik Srbije je u hodu rekao da su razgovarali „o mnogo čemu“, a na ponovljeno pitanje - potvrdno odgovorio da je bilo reči i o ratnoj odšteti:

   „Jeste, jedna od tema koju je pokrenuo gospodin Plenković“, rekao je Vučić.

   „Ja sam imao sasvim drugačiji stav i odgovorio sam mu sve što mislim po tom pitanju“, dodsao je.

  • 16:52

   Hrvatska policija Vučića obezbeđivala i antidron puškama

   Pripadnici hrvatske policije, koji su danas obezbeđivali Trg svetog Marka, tokom protesta ispred ulaza na trg protiv posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, privukli su posebnu pažnju neobičnim puškama.

   Reč je, naime, o antidron puškama, specijalno namenjenim za zaustavljanje dronova.

  • 16:49
   Vučić tokom ulaska u Sabor

   Incident dok je Vučić ulazio u Sabor, intervenisalo obezbeđenje

   Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj napravio je danas incident, kada je pokušao da presretne predsednika Aleksandra Vučića na ulasku u Sabor.
   Dalje
  • 16:13

   Vučić na Tviteru o susretu s Plenkovićem:

  • 16:11

   Srpska koordinacija želi zajedno sa udrugama kod Vučića

   Koordinacija srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije (Srpska koordinacija), pozdravlila je današnji susret predsednika Srbije i predsednice Hrvatske, Alekdandras Vučića i Kolinde Grabar Kitarović, i nameru da se reši jedno od najbolnih otvorenih pitanja - pitanje nestalih.

   „Ozbiljnog rešavanja pitanja nestalih nema ukoliko nema iskrenog pristupa tom problemu i ukoliko i danas imamo preko stotinu poznatih grobnih mesta Srba iz Hrvatske, koja se, iz nerazumljivih razloga, već 22 godine ne ekshumiraju“, navedeno je u saopštenju.

  • 15:37

   „Ovako nešto se na Pantovčaku ne pamti“

   Zagrebački „Jutarnji list“ piše da je zbog pitanja nekih srpskih novinara tokom obraćanja Vučića i Kolinde Grabar-Kitarović mnogima u sali bilo neprijatno. „Ovako nešto se na Pantovčaku ne pamti“, glasio je naslov.

  • 15:27

   VIDEO: Ovako su izgledali protesti protiv Vučića u Zagrebu

  • 15:02

   Šta je Vučić napisao u knjizi utisaka u Vladi Hrvatske

   Šta je Vučić napisao u knjizi utisaka u Vladi Hrvatske
   © Tanjug / Dimitrije Gol

   „Izražavam iskreno uverenje da će odnosi između Srbije i Hrvatske biti značajno unapređeni , kao i odnosi Srba i Hrvata u celini. Siguran sam da će Vlada Hrvatske, kao i svi mi u Srbiji, tom važnom i pozitivnom procesu dati puni doprinos“, upisao je predsednik Vučić. 

  • 15:01

   Susret Vučića i Plenkovića (FOTO)

   Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Hrvatske Andrej Plenković
   © Tanjug / DIMITRIJE GOLL
  • 14:04

   Vučić stigao u Vladu Hrvatske sa sat vremena zakašnjenja:

  • 13:38

   Vučić doneo gomilu dokumentacije na Pantovčak

   Dokumenta koja je predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo sa sobom u Zagreb
   © Tanjug / DIMITRIJE GOLL

   Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo je danas na Pantovčak gomilu dokumenata, koja su postavljena na sto uz salu u kojoj je razgovarao sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović. 

   Nema zvaničnih informacija o kakvoj je dokumentaciji reč, a hrvatski mediji nezvanično saznaju da je Vučić doneo dokumentaciju iz Dvora na Uni — spisak rođenih, venčanih i umrlih.

   Vučić kaže da je od prvog susreta s Kolindom Grabar Kitarović za nju pitanje nestalih bilo najvažnije pitanje. 

   “Mi znamo da su ta lica tu stradala, ali ne želim da govorim o detaljima jer bi to moglo da bude bolno za te porodice. Sve što može da pomogne pronalaženju nestalih osoba sve ćemo pomoći. Nemam problem s tim da kažem da je počinjen zločin tamo gđe je ubijeno 200 Hrvata, i obrnuto“, rekao je Vučić.

  • 13:24

   Vučić: Nisam nikakav četnik

   Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović
   © Tanjug / Dimitrije Gol

   Usledila su pitanja novinara. Na pitanje o protestima protiv njega u Zagrebu, Vučić je rekao:

   „Video sam usput ljude s parolama. Pisalo je ’Četnik početnik‘, ’Konju, ne laži‘, ’Barabo, vrati se u Srbiju‘. Gospođa Grabar-Kitarović me je pristojno dočekala. Nisam se uznemirio. Nikome ne želim da se dodvoravam, ali ja nisam nikakav četnik“, rekao je Vučić.

   Predsednik Srbije je rekao da se ne oseća nebezbedno u Zagrebu i da se samo nasmejao na neke uvrede.

   „Nemam nikakav problem s tim da uvek otvoreno pričamo o svemu. Nemam nikakav problem ako sam konj, četnik, ili početnik ukoliko će Srbi u Hrvatskoj živeti dobro i biti zadovoljniji, to je za mene sitnica. Kod mene se kaže: Pala muva na medveda“, rekao je Vučić.

   Kolinda Grabar Kitarović je rekla da je protiv bilo kakvih ekscesa i govora mržnje.

   „Imam poruku za javnost u Srbiji: Ne smemo da dopustimo da nam pojedinci s rubova diktiraju politiku. To moramo da uradimo mi, državnici“, poručila je hrvatska predsednica.

   „Da li je normalno da neko 15 godina nema struje ili vode? Naravno da nije. Mislim da je to nedopustivo za Hrvatsku u 21. veku. To nije mali broj ljudi“, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

  • 13:10

   Vučić: Čestitam vam na hrabrosti

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
   © Tanjug / DIMITRIJE GOLL

   „Razumem da ovaj poziv ni za vas nije bio lak potez, čestitam vam na hrabrosti“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvaljujući se na pozivu.

   Doći ćemo i mi u poziciju u kojoj su danas Norveška i Švedska. Razgovarali smo i o granicama, imamo različit stav po tom pitanju, Hrvatska se poziva na katastarske knjige, a Srbija na zakon. Rešavaćemo to u naredne dve godine, a ako ne uspemo, idemo pred međunarodne pravosudne organe, dodao je Vučić.

   „Nadamo se i očekujemo od Hrvatske da pomogne Srbima da mogu i smeju da se izjašnjavaju kao Srbi, da ponosno čuvaju svoje ime i prezime i da će posle sastanka poboljšanje prava srpkog naroda biti na dnevnom redu i da će biti mnogo toga učinjeno“, poručio je predsednik Vučić.

   „Sledeće nedelje ću se sastati s predstavnicima udruženja nestalih, mislim da je to važno i za Srbe i za Hrvate“, rekao je predsednik Srbije.

   Vučić je rekao da je Srbija zainteresovana za prugu prema Zagrebu, jer je to važno za povezivanje sa Zapadnom Evropom.

   U narednih sto dana pokušaćemo da promenimo atmosferu. Svi srpske zvaničnici imaće obavezu da nikoga ne uvrede. Želimo da gradimo najbolje moguće odnose, ali ne da bismo se nekome ulizivali, jer je to važno za celu regiju“, rekao je Vučić.

   On je najavio i nastavak razgovora između predstavnika Pravoslavne i Katoličke crkve.

   Predsednik Srbije je rekao da o pitanjima prošlosti gotovo ni oko čega nije saglasan sa predsednicom Hrvatske.

   „Mislim da smo za budućnost naših naroda uradili dobar posao“, rekao je Vučić.

  • 13:02

   Kolinda: Nismo razgovarali o prošlosti

   Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović
   © Tanjug / DIMITRIJE GOLL

   „Nismo razgovarali o prošlosti“, rekla je Kolinda Grabar Kitarović posle sastanka sa Aleksandrom Vučićem.

   Važno je da smo se dogovorili oko nekoliko pitanja, posebno oko pitanja nestalih osoba za koje želimo da se reši što pre. Ohrabruje me ta odgovornost koju smo pokazali, ali i volja predsednika Vučića da direktno razgovara s predstavnicima udruženja, što ću i ja uraditi, kako s hrvatskim tako i srpskim udruženjima.

   Hrvatska predsednica je rekla su ona i Vučić razgovarali i o otvorenim pitanjima i da se nisu o svemu složili. Ona je naglasila da joj je bitno što je došlo do dogovora oko nekih otvorenih pitanja, što je odgovornost prema roditeljima koji traže svoje sinove.

   Kolinda Grabar Kitarović je rekla da će razgovori o granicama biti nastavljeni.

  • 12:58

   Vučiću i Kolindi se pridružile delegacije

   Sastanak delegacija Srbije i Hrvatske
   © Tanjug / Dimitrije Gol

   Nakon razgovora u četiri oka, Kolindi Grabar Kitarović i Aleksandru Vučiću pridružile su se delegacije u kojima je nekoliko ministara, koordinatora za otvorena pitanja kao i predstavnici manjina i udruženja nestalih u ratu.

  • 12:44

   Kosor: Vučić i Kitrarovićeva nemaju ovlašćenja za odluke

   Bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je danas da hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović i srpski predsednik Aleksandar Vučić nemaju ovlašćenja da odlučuju i da nešto danas reše.

   „Praktično, dvoje predsednika nemaju ovlašćenja da odlučuju i donose odluke i nešto reše. Politički gledano, Vučić u Srbiji ima vidljivu moć, za razliku od Grabar Kitarović, koja ne može ništa u ime Vlade Hrvatske da odluči“, reka je Kosorova za N1.


  • 12:39

   „Iznenađenja nisu isključena“

   „Predsednici su razgovarali o svim temama koje su bile najavljene, a iz izvora bliskih Pantovčaku saznaje se da ni ’iznenađenja‘ nisu isključena“, piše „Jutarnji“. 

  • 12:25

   „Jutarnji list“ javlja da je sastanak produžen za 25 minuta.

   Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u Zagrebu
   © REUTERS / Antonio Bronic
  • 12:23

   Predsednička gozba: Divljač, šunka, kulen, pečeni zec, štrukli...

   Večeras predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović priređuje svečanu večeru u čast predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a na jelovniku će se naći, između ostalog, i divljač, kao i više vrsta salata, a za gosta iz Srbije, koji je inače poznavalac vina, pripremljeno je i nekoliko vrsta tog pića.

   Kao hladno predjelo biće posluženi šunka, kulen, prštut i ren, sir sa pavlakom, pileća jetra i šampinjoni na žaru.

   Zagorska supa, zatim pečeni zec i pečena ćurka uz dodatke, kao i njoki, kao glavno jelo uz koje će ići i nekoliko salata.

   Zapačeni štrukli, savijača od jabuka, kao i savijača od višanja sa umakom od vanile su desert, a biće posluženi i kafa ili čaj.

   Pored domaćih aperitiva gosti iz Beograda biće moći će i da probaju belo vino Šardone, Crno vino — Dingač i šampanjac Senator.

  • 12:17

   Obraćanje Kolinde Grabar Kitarović i Aleksandra Vučića predviđeno je za 12.30 sati.

   Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u Zagrebu
   © REUTERS / Antonio Bronic
  • 12:00

   Demonstranti ispred Srpskog narodnog veća

   Protesti udruženja hrvatskih branitelja u Zagrebu zbog posete Aleksandra Vučića
   / foto HINA/ Damir Sencar

   Demonstranti traže od policije, koja je blokirala prolaz Kamenita vrata, da ukloni barikade i dozvoli im prolaz.

   Neki učesnici nose crne jakne, na kojima piše „Za dom spremni“ i pevaju „Hrvatska mati, nemoj tugovati...“, pa parafraziraju: „Vučiću, je l‘ ti žao, četiri rata si izgubio..“.

   Ima transparenata, poput „Vukovar—Srebrenica“, i „Vučiću, Glina je u Hrvatskoj i ostaće“.

   Par desetima demonstranata okupilo se i ispred sedišta Srpskog narodnog veća, u Gajevoj ulici.

  • 11:56

   Počasna garda za Vučića i Kolindu

   Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u Zagrebu
   © AP Photo / Darko Bandic
  • 11:41

   Vučić hrvatskoj gardi: „Pozdrav vojnicima!“

   Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović
   © AP Photo / Darko Bandic

   „Pozdrav vojnicima“, pozdravio je Vučić počasni vod Hrvatske vojske, a nakon toga su predsednicima predstavljeni članovi izaslanstava. Posle slikanja predsednici su se uputili na razgovor u četiri oka.

  • 11:38

   Demonstranti uzvikuju: „U boj, u boj!“

   Demonstranti pred Kamenitim vratima u blizini Markovog trga pevaju „Zovi samo, zovi“ i skandiraju „U boj, u boj!“. Dvadesetak pripadnika intervene jedinice hrvatske policije blokiralo im je put prema Trgu Svetog Marka. 

  • 11:21

   „Skrivena“ poruka na Kolindinom kaputu

   Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović
   © Tanjug / Dimitrije Gol

   Na reveru kaputa hrvatske predsednice bilo je ispisano na glagoljici, izvezeno zlatnim slovima: „Hrabrost“.

  • 11:19

   Zagrebački mediji prenose da na protestu ima privedenih.

  • 11:18

   Završio se protest na Trgu bana Jelačića, ne zna se gde će demonstranti dalje.

  • 11:12
   Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović - arhivska fotografija

   Lekcija Kolindi iz istorije: Sedi, jedan!

   Ono što me posebno žalosti je to što se period od 1918. do raspada Jugoslavije svodi na period sukoba. Hrvati su u zajednicu sa Srbima i ostalim južnoslovenskim narodima ušli zato što je to tada upravo za Hrvate bilo najbolje moguće rešenje, imajući u vidu gde su bili do 1918, kaže profesor Sveučilišta u Zagrebu Hrvoje Klasić.
   Dalje
  • 10:59

   Počeo susret Kolinde i Vučića.

  • 10:57

   Trgom bana Jelačića ori se: Za dom spremni!

   Protestni skup na Trgu bana Jelačića povodom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu
   © Tanjug / HINA/ Damir Sencar

   Portal Indeks piše da se na govornicu se popeo Božidar Alić koji uzvikuje „Za dom!“, a demonstranti uzvikuju: „Spremni!“

   Alić besno govori da je srpska zastava na hotelu Dubrovnik. Indeks, međutim, podseća da jo je zapravo zastava Hotela Dubrovnik s motivom zastave Dubrovačke republike. Isti motiv nalazi i na hrvatskom grbu.

  • 10:52

   Na desničarskom protestu se i zapevalo:

   Protestni skup na Trgu bana Jelačića povodom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu
   © Tanjug / HINA/ Damir Sencar
  • 10:48

   FOTO: Zastave Srbije u centru Zagreba

   Zastave Srbije istaknute u Zagrebu uoči posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića
   © Tanjug / HINA/ Admir Buljubasic
  • 10:46

   Kolinda Grabar Kitarović dočekala Aleksandra Vučića, intonirane himne.

  • 10:40

   UŽIVO Doček Vučića na Pantovčaku:

  • 10:39
   Andrej Plenković

   Gotovan glumi Gotovinu: Hrvati imaju veliku prepreku da naplate Srbiji ratnu odštetu

   Zahtev za ratnu odštetu ne doprinosi dugoročnom miru i pomirenju, već rastu šovinizma i osvetničkih strasti kod strane koja ratnu odštetu plaća. Hrvatska, pritom, nema ni pravnog osnova po kojem bi od Srbije tražila tako nešto.
   Dalje
  • 10:36

   „Doživesmo i to!“

   Jedan od učesnika protesta na Trgu bana Jelačića prokomentarisao je činjenicu da je na tom trgu istaknuta i srpska zastava: „Doživesmo i to!“

  • 10:34

   Kolona s Vučićem kreće se ka Pantovčaku, prati je policijski helikopter.

  • 10:32

   Trasa kretanja Vučića se menja u poslednjem trenutku?

   Što se tiče bezbednosnih mera, poseta Vučiće se poredi sa posetom bivšeg potpredsednika SAD Džozef Bajdena, samo što ovog puta nisu zavarivani šahtovi.

   Ukoliko se, međutim, proceni da predviđena ruta kretanja srpskog predsednika nije bezbedna, ne isključuje se da će trasa biti promenjen u poslednjem trenutku, naveli su mediji.

  • 10:31

   Oko zagrebačkog aerodroma su tokom noći gusto istaknute srpske zastave, a na malom razmaku su postavljeni pripadnici policije.

  • 10:29

   Blokiran pristup Markovom trgu u centru Zagreba

  • 10:28

   Čadež: Privredna saradnja zajednički interes Srbije i Hrvatske

   Odluka da poslovni forum bude jedan od centralnih događaja tokom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj govori da da dve zemlje žele da gledaju u budućnost i od čega ćemo da živimo, kaže predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

   U Hrvatsku danas odlazi i privredna delegacija iz Srbije u kojoj su vlasnici 17 najvećih srpskih kompanija koji će zajedno sa kolegama iz Hrvatske učestvovati na poslovnom forumu koje organuzuju privredne komore dve zemlje.

  • 10:25

   Jedan od učesnika protesta nosi majicu: Vučić dlaku mijenja, ali ćud nikada

  • 10:24

   Uživo s Trga bana Jelačića:

  • 10:22

   Vučić je sleteo oko 10 sati na zagrebački aerodrom i krenuo prema Pantovčaku.

  • 10:20

   Hrvatski mediji: Nikad ovako loša atmosfea

   Nikad kao uoči posete nekog šefa strane države nije vlada ovako loša atmosfera, kao što je u Hrvatskoj uoči današnje dvodnevne zvanične posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, piše danas riječki Novi list. 

  • 10:19

   Simurdić: Vučićeva poseta Zagrebu značajan iskorak

   Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj je znacajan iskorak u odnosima dve zemlje i govori o spremnosti obe strane da odnose pomere sa mrtve tacke, ocenjuje bivši ambasador Srbije u Zagrebu Milan Simurdić. 

   „Srbija i Hrvatska mogu mnogo više da postignu i bilateralno, ali i za svoje građane, ako sarađuju i rešavaju otvorena pitanja iz prošlosti, ali i ona koja će neizbežno doneti budućnost. Izostanak redovnog dijaloga ide na ruku samo onima koji su protiv mira i stabilnosti, koji su zarobljenici prošlosti“, rekao je Simurdić za Tanjug. 

  • 10:16

   Proroković: Pitanje granica u Hrvatskoj se zloupotrebljava

   Analitičar Dušan Proroković izjavio je da se očekuje da prilikom posete Zagrebu predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvori pitanje granica, koje se, prema njegovim rečima, u Hrvatskoj već dugo zloupotrebljava u njihovoj unutrašnjoj politici. 

   „Hrvatska nije rešila granična pitanja ni sa Slovenijom, sa kojom je u EU, kao ni sa BiH, sa kojom je u pojedinim trenucima imala bolje odnose nego sa Srbijom“, ukazao je Proroković za Tanjug i dodao da sumnja da će se rešenje o razgraničenju na Dunavu naći u narednim godinama. 

  • 10:15

   Stefanović: Vučić neće biti „toplo dočekan“

   Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas, povodom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj, da je zemlja domaćin ta koja kreira atmosferu u kojoj će se odvijati razgovori, te da u ovom slučaju Vučić neće biti „toplo dočekan“. 

   „Nadam se da će ljudi koji obezbeđuju sigurnost našeg predsednika pokušati da budu profesionalci. S druge strane, zemlja koja hoće da organizuje nešto kako treba, ne ponaša se ovako. Nadam se da tokom posete će biti dovoljno mira da se Vučić koncentriše na naš narod i odnose u budućnosti“, rekao je Stefanović.

  • 10:13

   Komentar profesora Jovića na posetu Vučića

  • 10:12

   Neće biti protesta na Markovom trgu

   Zagrebački portal Indeks piše da protest na Markovom trgu, gde će se pojaviti Vučić, ipak neće biti održan. Policija će demonstrante zadržati na Trgu bana Jelačića.

  • 10:10

   Đenero: Dogovora neće biti

   Pitanja, otvorena godinama, ne mogu se brzo rešiti, izjavio je hrvatski politički analitičar Davor Đenero u susret poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu.

   „Mislim da ovog puta nekog dogovora stoga neće biti“, rekao je Đenero za Tanjug i dodao da očekuje da će ovo biti zasad protokolarna poseta. 


  • 10:04

   Učesnici protesta veterana uzvikuju: „Izdaja! Izdaja!“

  • 10:03

   Satnica posete

   10.30 - Svečani doček predsednika Srbije ispred sedišta hrvatske predsednice na Pantovčaku

   10.45 - „Tet-a-tet“ susret predsednice Kolinde Grabar Kitarović i predsednika Vučića, koji bi trebalo da traje jedan sat

   11.45 - Bilateralni razgovori zvaničnih delegacija Srbije i Hrvatske 

   12.30 - Kolinda Grabar Kitarović i Vučić se obraćaju medijima

  • 10:00

   Poslednje pripreme na Pantovčaku pred Vučićevu posetu

  • 09:59

   Kako piše hrvatski portal Indeks, jutros je Zagreb okićen srpskim zastavama.

  • 09:57

   UŽIVO Protest hrvatskih veterana u centru Zagreba

  • 09:55

   Srpski novinari „okupirali“ Trg bana Jelačića

   Ovog jutra na ulicama Zagreba prepoznaje se da se nešto neuobičajeno dešava samo zbog srpskih novinara koji se javljaju sa Trga bana Jelačića i policijskih patrola koje dežuraju, javlja reporter RTS-a sa lica mesta.

  Uživo
  VUČIĆ U ZAGREBU Hrvatski mediji: Ovako nešto se na Pantovčaku ne pamti
  +
  Tema:
  Balkanske igre bez granica (298)
  Tagovi:
  poseta, Kolinda Grabar-Kitarović, Aleksandar Vučić, Hrvatska, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga