11:22 23 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  Balkanske igre bez granica (298)
  2470
  Pratite nas

  Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj napravio je danas incident, kada je pokušao da presretne predsednika Aleksandra Vučića na ulasku u Sabor.

  Kamere su pratile predsednika Vučića koji je pešice pošao iz sedišta hrvatske vlade preko Markovog trga do zgrade hrvatskog parlamenta, a na snimku se samo čulo kako Bulj dobacuje nešto Vučiću, ali, pošto ga je obezbeđenje zadržalo dalje, nije se moglo razabrati šta je doviknuo.

  Čulo se, međutim, i videlo kako mu Vučić, nimalo uznemiren, odgovara:

  „Nisam se uplašio, mogu da vam odgovorim na svako pitanje, za mene nema tabu tema….“, rekao je Vučić.

  Hrvatski novinari javili su da je Bulj pokušao da izađe pred srpskog predsednika, ali nije uspeo, pa mu je dobacio: „Kada će posetiti hrvatsku Glinu“.

  Bulj je pre toga učestvovao na protestu hrvatskih veterana i udovica na Trgu Bana Jelačića, a u izjavi novinarima je protestovao što im nije dozvoljen protest na Markovom trgu.

  Bulj je rekao da ne razume zbog čega predsednik Srbije dolazi i zašto su ga zvali predsednica Kolinda Grabar Kitarović i predstavnici hrvatske diplomatije.

  „Ovo je samo igrokaz koji vređa porodice poginulih branitelja, kojima je zabranjen legalno prijavljen protest na Trgu Svetog Marka“, kazao je Bulj.

  Tema:
  Balkanske igre bez granica (298)
  Tagovi:
  Aleksandar Vučić, Hrvatska, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga