07:38 22 Januar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  5760
  Pratite nas

  Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov danas je u drugom danu posete Srbiji.

  Drugog dana posete Srbiji, ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov prisustvovao je prezentaciji mozaika na centralnoj kupoli Hrama Svetog Save.

  Lavrov je pre toga položio cveće na Groblju oslobodilaca Beograda, kao i na spomeniku ruskom diplomati Nikolaju Hartvigu na Novom groblju. 

  Uz opasku da u nekim zemljama crkve učestvuju u „političkim igrama“, poput onih u Crnoj Gori ili Makedoniji, Lavrov je u Hramu posebno naglasio bliskost srpske i ruske crkve, te izrazio uverenje da će i u budućnosti one sačuvati dostojanstvo koje su dosad iskazivale.

  Nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem, Lavrov se osvrnuo na današnju izjavu Hašima Tačija.

  „Što se tiče izjave gospodina Tačija, mi smo stav o Kosovu izneli. Retorika kao što je Tačijeva neće promeniti taj stav. Da sam na mestu kosovskih lidera bavio bih se svojim poslovima. Većina je optužena za ratne zločine. Naš stav je već izložen i to je onaj koji izražava rezolucija 1244 i koje se mi, za razliku od naših zapadnih kolega, potpuno pridržavamo“, rekao je ministar Lavrov.

  Dačić je tada iskoristio priliku i ruskom kolegi poklonio fudbalski dres sa brojem 10.

  „Nisam znao koji mu je broj, pa sam mu dao desetku“, rekao je Dačić.

  Lavrov i Dačić su zatim održali predavanja na Univerzitetu u Beogradu, u zgradi Rektorata.

  „Evropintegracijski procesi neće biti prepreka za bilateralnu saradnju Srbije s Rusijom i u okviru evroazijskog ekonomskog saveza“, rekao je Lavrov. 

  Ukazao je da je u svetu danas velika napetost, da ima više žarišta i ukazao da su zapadne zemlje posle ere Hladnog rata nastavile da osvajaju nova geopolitička prostranstva, pre svega širenjem NATO, a da su u nekim prilikama, kao što je bio slučaj 1999. godine, grubo kršili međunarodno pravo bombardovanjem Srbije ili kada su pre 10 godina legitimizovali svoju agresiju i priznali Kosovo.

  Kako kaže, tužni rezultat politike Zapada i nametanja izbora „ili Zapad ili Rusija“ su sukobi u Ukrajini.

  „Bez izvlačenja lekcija taj izbor se sada stavlja pred zemlje regiona Balkana“, upozorava Lavrov.

  On takođe ukazuje i na namere Zapada da se ojača američki uticaj u Evropi i regionu i istisne Rusija posebno kada je reč o snabdevanju energentima.

  Na kraju posete Beogradu, Sergej Lavrov je Ivici Dačiću uručio Orden prijateljstva, koji mu je dodelio ruski predsednik Vladimir Putin.

  Najnovije vesti
  • 14:33

   Dačić orden od Putina posvetio ocu

   Ivica Dačić prima orden od Sergeja Lavrova
   © Sputnik / Radoje Pantović

   Sergej Lavrov je prilikom uručenja ordena rekao da je posebno dirljivo to što je Dačić orden posvetio pokojnom ocu, koji je nedavno preminuo.

   „Ogromna mi je čast i lično i profesionalno zadovoljstvo što primam ovaj veliki orden Ruske Federacije“, rekao je Dačić.

   „Srbija nikad neće voditi antirusku politiku. Ja volim Rusiju, ali zato što volim i Srbiju! Onaj ko bi radio protiv našeg prijateljstva s Rusijom dirketno radi i protiv interesa Srbije“, izjavio je Dačić.

   „Kada je Srbiji teško, kada naši neprijatelji žele da pomognu Kosovu neprincipijelno i rade protiv interesa Srbije, iskreno rečeno, ja tad zovem Sergeja Lavrova“, rekao je srpski ministar spoljnih poslova.

   „Istog dana kada je objavljena vest da sam dobio orden od Putina, umro je moj otac. Zato sam ovaj orden posvetio njemu i svim drugim milicionerima, policajcima i vojnicima koji su se borili za Kosovo, kao što je to i on radio“, rekao je Dačić i dodao da ovaj orden nema cenu.

   Kao iznenađenje, Dačiću je Moskovski hor otpevao pesmu „Pravi prijatelj“.

   Ukaz Putina kojim je odlikovan Ivica Dačić
   © Sputnik / Radoje Pantović
   Orden prijateljstva koji je Putin dodelio Dačiću
   © Tanjug / Zoran Žestić
  • 14:24

   Pogledajte: Ovako je izgledalo polaganje cveća na spomenik ruskom diplomati Nikolaju Hartvigu na Novom groblju:

   Ruski izaslanik u Srbiji, Nikolaj Hartvig, ruski vojni izaslanik pukovnik Artamonov i Prestolonaslednik Aleksandar, na slavi 16. pesadijskog puka ruskog cara Nikolaja - u Nišu 1912. godine.

   Ovaj čovek je preokrenuo odnos Rusije prema Srbiji — i srce je dao za to

   Nikolaj Hartvig svojom sposobnošću učinio je sve kako bi približio Srbiju i Rusiju. Na kraju, na tom poslu je i preminuo.
   Dalje
  • 14:19
   Predsednik UO Gasproma Aleksej Miler u fabrici za proizvodnju cevi za gasovod u Čeljabinsku

   Amerika pokušava da izgura Rusiju sa evropskog tržišta gasa

   Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da SAD pokušavaju da potisnu Rusiju sa evropskog tržišta gasa, gurajući svoj tečni gas.
   Dalje
  • 14:08
   Pogled na sirijski grad Bat koji se graniči sa Golanskom visoravni koju kontroliše Izrael

   Lavrov: Amerika gura „plan B“ — smenu režima u Siriji

   Rusija je spremna da razmotri rezoluciju SB UN o prekidu vatre u Siriji, ali režim prekida vatre ni u kom slučaju ne treba da se odnosi na terorističke organizacije, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
   Dalje
  • 14:08
   Detalj prelepe kupole Hrama Svetog Save

   Ruski mozaik u punom sjaju: Blistava kupola Hrama ušla u istoriju (foto)

   Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i brojni vernici bili su oduševljeni velikim mozaikom na centralnoj kupoli Hrama Svetog Save. Ovo je i prvi put da šira javnost vidi detalje prelepog mozaika.
   Dalje
  • 13:47

   Dačić: Srbija bez Rusije ne može da odbrani nacionalne interese

   Sergej Lavrov i Ivica Dačić u zgradi Rektorata tokom predavanja
   © Sputnik / Aleksandar Milačić

   Počelo je predavanje Ivice Dačića i Sergeja Lavrova u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu.

   „Srbija ne može da odbrani nacionalne interese bez pomoći Rusije“, rekao je Dačić.

   „Evropintegracijski procesi neće biti prepreka za bilateralnu saradnju Srbije s Rusijom i u okviru evroazijskog ekonomskog saveza“, rekao je Lavrov. 

   „Rusija će u svim prilikama podržavati politiku Srbije kada je reč o Kosovu, uz poštovanje rezolucije 1244, rekao je Lavrov. Ruski ministar je dodao i da je vojna neutralnost suverene odluka srpskog rukovodstva.

   „Mi tu odluku poštujemo, ali nagalašavamo da je to faktor koji doprinosi stabilnosti ne samo Balkana, nego i cele Evrope“, rekao je Lavrov.

   Šef ruske diplomatije kaže da se u Moskvi ceni samostalni i multivektorski kurs spoljne politike koju vodi Srbija i spremna je da jača strateške odnose sa Srbijom.

   Ukazao je da je u svetu danas velika napetost, da ima više žarišta i ukazao da su zapadne zemlje posle ere Hladnog rata nastavile da osvajaju nova geopolitička prostranstva, pre svega širenjem NATO, a da su u nekim prilikama, kao što je bio slučaj 1999. godine, grubo kršili međunarodno pravo bombardovanjem Srbije ili kada su pre 10 godina legitimizovali svoju agresiju i priznali Kosovo.

   Kako kaže, tužni rezultat politike Zapada i nametanja izbora „ili Zapad ili Rusija“ su sukobi u Ukrajini.

   „Bez izvlačenja lekcija taj izbor se sada stavlja pred zemlje regiona Balkana“, upozorava Lavrov.

   On takođe ukazuje i na namere Zapada da se ojača američki uticaj u Evropi i regionu i istisne Rusija posebno kada je reč o snabdevanju energentima.

   Ruski ministar podseća na obustavljanje projekta Južni tok i uloge Bugarske u tome i izražava nadu će pouke biti izvučene i da se to neće desiti i sa nekim budućim projektima.

   Smatra i da region Balkana nije teren za geopolitičke igre.

   Okupljeni u Rektoratu očekuju dolazak Lavrova
   © Sputnik / Aleksandar Milačić
  • 13:33

   Delegacija tokom sastanka Lavrova i Dačića: Marija Zaharova, ambasador Srbije u Moskvi Slavenko Terzić, ambasador RF u Srbiji Aleksandar Čepurin...

   Delegacije tokom sastanka Lavrova i Dačića
   © Sputnik / Radoje Pantović
  • 13:14

   Dačić Lavrovu poklonio dres, Zaharovoj srce

   Sergej Lavrov prima dres od Ivice Dačića
   © Sputnik / Radoje Pantović

   „Mislim da sam dosadio Lavrovu, jer smo na istim događajima“, našalio se Dačić.

   Lavrov je naš veliki prijatelj, napomenio je Ivica Dačić i ruskom ministru poklonio dres sa brojem 10.

   „Nisam znao koji mu je broj, pa sam mu dao desetku“, rekao je Dačić.

   Znam da je Srbija ušla u grupu sa Brazilom, rekao je Lavrov. 

   Mi smo favoriti, dodao je Dačić.

   Upitao je da li može da pokloni nešto i Maši.

   „Ovo je od srpskog naroda, srce za sve lepo što govoriš“, rekao je Dačić i poklonio Zaharovoj licidersko srce.

  • 13:14

   Lavrov: Tačijeva izjava ne menja stav Rusije

   Sergej Lavrov i Ivica Dačić
   © Sputnik / Radoje Pantović

   „Što se tiče izjave gospodina Tačija, mi smo stav o Kosovu izneli. Retorika kao što je Tačijeva neće promeniti taj stav“, rekao je ministar Lavrov.

   „Da sam na mestu kosovskih lidera bavio bih se svojim poslovima. Većina je optužena za ratne zločine. Naš stav je već izložen i to je onaj koji izražava rezolucija 1244 i koje se mi, za razliku od naših zapadnih kolega, potpuno pridržavamo“, rekao je Lavrov.

  • 13:08

   Dačić: Video sam šta je Tači rekao

   Sergej Lavrov i Ivica Dačić
   © Sputnik / Radoje Pantović

   „Srbija izražava veliko zadovoljstvo nivoom odnosa sa Ruskom Federacijom, to su odnosi strateškog partnerstva ali ne samo formalnog, na papiru nego u praksi ostvarivog, međusobnog razumevanja i međusobne podrške. Veoma sam zahvalan Rf na stalnoj podršci koju nam pruža kad je reč o problemima koji muče Srbiju a to je pitanje našeg teritorijalnog integriteta. Zahvalni smo po mnogim temama, dobro je poznato da je Rusija stavila veto u Savetu bezbednosti na pokušaj da se srpski narod optuži za genocid. Takođe, Ruska Federacija ima razumevanje za Srbiju kad je reč o poštovanju međunarodnog prava. Video sam šta je Tači rekao, mislim da bi bilo logičnije da SAD i Britanija povuku priznanje Kosova i da bi to uticalo na stišavanje velikoalbanske histerije. To je najveća pretnja miru i stabilnosti u regionu. Nastavićemo sa jačanjem odnosa. Ovih dana je bila sednica Mešovitog komiteta, robna razmenna će biti sve veća i čitav niz projekata smo zajedno uradili, uključujući prijekte koji se tiču Hrama Sv. Save. Velika je zahvalnost za pomoć u tome“, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

  • 12:40

   Brnabićeva i Lavrov: Srbija i Rusija snimaju film o Tesli

   Sergej Lavrov i Ana Brnabić
   VLADA REPUBLIKE SRBIJE / SLOBODAN MILJEVIC

   Predsednica Vlade Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Rusuje Sergej Lavrov ocenili su danas da je ekonomska saradnja dve zemlje u usponu, naročito u oblasti energetike, a da je neophodno ubuduće staviti akcenat i na projekte koji se tiču infrastrukture, saobraćaja i poljoprivrede.

   Poseban potencijal premijerka Brnabić prepoznala je u saradnji na polju inovacionih tehnologija, nauke i obrazovanja. Ruska Federacija, koja je razvila mrežu tehnoloških parkova, prema rečima premijerke, uzor je našoj zemlji, koja na ovom polju već postiže rezultate. 

   U oblasti kulturne saradnje, premijerka je najavila čvršću saradnju u oblasti filmske industrije i koprodukciju za snimanje filma o Nikoli Tesli, u narednoj godini.

  • 12:33

   VIDEO Pogledajte snimak jučerašnjeg obraćanja Sergeja Lavrova i Aleksandra Vučića:

  • 12:23

   Počeo je sastanak Lavrova i Dačića u Palati „Srbija“

   Sergej Lavrov i Ivica Dačić
   © Sputnik / Radoje Pantović
   Sergej Lavrov tokom sastanka palati Srbija
   © Sputnik / Aleksandar Milačić
  • 12:02

   Marija Zaharova oduševljena kupolom Hrama u Beogradu

  • 11:26
   Sergej Lavrov ulazi u Hram Svetog Save

   Lavrov u Hramu: U nekim zemaljama crkve učestvuju u „političkim igrama“, a u Srbiji...

   Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov danas je u Hramu Svetog Save preneo svoje iskreno divljenje i priznanje svima koji su učestvovali u njegovoj gradnji, opremanju i oslikavanju, a posebno umetnicima.
   Dalje
  • 11:19

   Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na Fejsbuku objavila fotografije iz Beograda:

  • 11:06

   Tabla kod mozaika u Hramu Svetog Save

   Tabla kod mozaika u Hramu Svetog Save
   © Sputnik / Radoje Pantović
  • 10:59
   Aleksandar Vučić

   Vučić: Hram je simbol bratstva Srba i Rusa

   Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je hram Svetog Save, na kojoj je danas otvoren mozaik na kupoli, kuća za sve i još jedan od simbola bratstva Srba i Rusa, te naglasio da u hramu treba da bude jak koren, otporan na sve oluje, našeg prijateljstva sa Rusijom.
   Dalje
  • 10:52

   FOTO: Deo atmosfere s prezentacije mozaika u Hramu

   Deca poklanjaju cveće okupljenima u Hramu
   © Sputnik / Radoje Pantović
   Deo atmosfere s prezentacije mozaika u Hramu
   © Sputnik / Radoje Pantović
   Hram Svetog Save
   © Sputnik / Radoje Pantović
   Hram Svetog Save
   © Sputnik / Senka Miloš
  • 10:43

   Za ovu priliku Hram Svetog Save je posebno dekorisan

   Detalj iz Hrama Svetog Save
   © Sputnik / Senka Miloš
   Hram Svetog Save
   © Sputnik / Senka Miloš
  • 10:37

   Vučić: Hvala Putinu, Đinđiću i Nikoliću

   „Zahvaljujem predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu za zaštitu nacionalnih interesa Rusije i Srbije. Zahvaljujem se i Sergeju Vitoroviču kao iskrenom prijatelju srpskog naroda. Hvala i Aleksandru Djukovu kao diretoru Gasproma. Dugujemo veliku zahvalnost gospodinu Muhinu. Neka Hram bude dom za sve“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

   „Ova kupola je najbolje mesto za svetost veza između Srbije i Rusije. Potičemo iz istog plemena, delimo istu veru, borili smo se zajedno protiv mržnje i osvojili slobodu. Više od toga nije moguće. Sve je počelo kada je Sveti Sava otišao u Rusiju, ali se na tome ne završava. Sedamdeset ruskih i srpskih umetnika radilo je na ovom mozaiku“, rekao je Vučić, zahvaljujući i svima iz Srbije koji su pomogli da se Hram izgradi, navodeći i Zorana Đinđića i Tomislava Nikolića. 

  • 10:34
   Poruka Lavrova u Spomen-knjizi

   Krasnopis: Ovo je Lavrov upisao u Spomen-knjigu (foto)

   Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov i njegov srpski kolega Ivica Dačić položili su vence na Spomenik sovjetskom vojniku u okviru Memorijalnog kompleksa Oslobodiocima Beograda i tom prilikom se upisali u Spomen-knjigu.
   Dalje
  • 10:33

   Obraćanje Lavrova

   Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov obratio se vernicima u Hramu Svetog Save.

  • 10:28

   Okupljenima u Hramu se obratio generalni direktor kompanije „Gasprom njeft“ Aleksandar Djukov, a zatim mitropolit volokolamski Ilarion

  • 10:20

   Patrijarh srpski Irinej: Hvala bratskoj Rusiji i njenom predsedniku Putinu

   Patrijarh Irinej u Hramu Svetog Save
   © Sputnik / Radoje Pantović

   Patrijarh je podsetio da je izgradnja Hrama obnovljena dolaskom patrijarha Germana. 

   „Ovom prilikom, sa ovog svetog mesta, u ime srpskog naroda najsrdačnije zahvaljujemo bratskoj Rusiji i njenom predsedniku Putinu za ljubav prema našem narodu i pružanje pomoći u izgradnji Hrama Svetog Save. Posebno zahvaljujemo patrijarhu Kirilu. Ostaje nam nada da će nam bratska Rusija pružati pomoć u oslikavanju Hrama. On će biti ponos Srba i Rusa i celog pravoslavlja“, rekao je patrijarh Irinej.

  • 10:14

   U Hram je stigao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

  • 10:08

   FOTO: Mitropolit Crnogorsko-primorski Amfilohije mimo protokola uručio poklon Lavrovu, ruski ministar se obradovao

   Mitropolit Crnogorsko primorski Amfilohije mimo protokola uručio poklon Lavrovu
   © Sputnik / Senka Miloš

   Amfilohije je Lavrovu poklonio knjigu „Novo kosovsko raspeće“ čiji je autor, na ruskom jeziku.

   „To je poklon u znak blagodarnosti za njegov, a samim tim i jasan stav Rusije prema pitanju Kim“, kaže za Sputnjik Almfilohije.

  • 10:05

   FOTO: Lavrov u Hramu Svetog Save u društvu Ivice Dačića

   Sergej Lavrov u Hramu Svetog Save
   © Tanjug / Tanja Valič
  • 10:03

   Selaković: Korak ka završetku Hrama Svetog Save

   Završen je mozaik na kupoli Hrama Svetog Save na Vračaru, a generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković kaže da je to samo prvi korak i da će mozaik u oltarskom delu, noseći stubovi, ikonostas i mermerni patos biti završeni do jeseni 2019. godine kako bi u njemu mogle da se obavljaju liturgije. 

   „Kupola je prvi u nizu završnih koraka ka potpunom završetku radova na hramu uz značajnu pomoć predsednika Rusije, Gaspromnjefta“, rekao je Selaković za RTS i dodao da je na kupoli radilo više od 70 umetnika i mozaičara iz Rusije i Srbije.

  • 10:02

   Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još nije stigao u Hram, a između Lavrova i patrijarha Irineja je jedna prazna stolica.

  • 09:58

   Sergej Lavrov je stigao u Hram Svetog Save, u njegovom društvu su predsednik RS Milorad Dodik, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, ruski ambasador Aleksandar Čepurin...

   Milorad Dodik u Hramu Svetog Save
   © Sputnik / Senka Miloš
  • 09:49

   U Hram Svetog Save stigao je i Patrijarh srpski Irinej sa važnim gostom iz Rusije, mitropolitom volokolamskim Ilarionom

   Patrijarh srpski Irinej sa mitropolitom volokolamskim Ilarionom
   © Sputnik / Senka Miloš
  • 09:44

   Na prezentaciju mozaika u Hramu Svetog Save stigao je i negov idejni tvorac ruski akademik Nikolaj Muhin. Tu je i glumac Miloš Biković, javlja reporterka Sputnjika Senka Miloš.

   Miloš Biković i Nikolaj Muhin
   © Sputnik / Radoje Pantović
  • 09:42

   FOTO: Vernici u Hramu Svetog Save uoči predstavljanja mozaika:

   Vernici u Hramu svetog Save uoči predstavljanja mozaika
   © Sputnik / Radoje Pantović
  • 09:34

   Sergej Lavrov polaže cveće na Groblju oslobodilaca Beograda

   Sergej Lavrov se upisuje u Spomen-knjigu
   © Sputnik / Nikola Joksimović
  • 09:34

   Brojni građani ispred Hrama

   Vernici ispred Hrama svetog Save
   © Sputnik / Radoje Pantović

   Ispred Hrama Svetog Save su se okupili brojni Beograđani koji žele da pozdrave ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, javlja reporter Sputnjika s lica mesta.

  • 09:30

   Dodik na večeri s Lavrovom

   Milorad Dodik i Sergej Lavrov
   Kabinet predsednika RS

   Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je u Beogradu sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom.

   Predsednik Dodik i ministar Lavrov razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj, BiH i regionu, saopšteno je iz kabineta predsednika RS.

   Sagovornici su istakli potrebu unapređenja dobrih odnosa i saradnje Republike Srpske i Rusije u obostranom interesu, navedeno je u saopštenju.

   U čast posete ruskog šefa diplomatije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je i radnu večeru, kojoj je prisustvovao i predsednik Republike Srpske.

  • 09:27

   Selaković: Srbija ide u EU, bez sankcija Rusiji

   Izjava ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova da je u Srbiji kod kuće, potvrda je dosledne i principijelne politike koju vodi predsednik Aleksandar Vučić, kaže generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković i dodaje da je jasan stav Srbije da je opredeljena i ide ka EU, ali da neće uvoditi sankcije Rusiji.

   On je naglasio da svi srpski zvaničnici, bez obzira da li se nalaze u Vašingtonu, Pekingu, Moskvi, Briselu govore da je opredeljenje Srbije put ka EU, ali da neće uvoditi sankcije Rusiji.

  • 09:25

   Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa generalnim direktorom ​„Gaspromnjefta“ Aleksandrom Djukovom

   Aleksandar Vučić i direktor Gaspromnjefta Aleksandar Đukov
   © Tanjug / Dragan Kujundžić
  • 09:19

   LAVROV U BEOGRADU Odnosi Srbije i Rusije biće sve bolji iako se to nekima neće dopasti

   Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov stigao je u posetu Srbiji, gde se sreo s predsednikom Aleksandrom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.
   Dalje
  • 09:17

   Mozaik od 40 tona

   Završeni radovi na izradi mozaika na kupoli Hrama Svetog Save u Beogradu
   NIS

   Mozaik na kupoli Hrama Svetog Save završen je i na visini od 65 metara predstavlja Hrista u činu vaznesenja na nebo. Reč je o jednom od najvećih projekata mozaičkog ukrašavanja u svetu.

   Ukras, težak 40 tona, sačinjen je u Moskvi, pravljen godinu dana, a potom prevezen u Beograd. Delo je 90 ruskih umetnika, predvođenih čuvenim Nikolajem Muhinom.

   Izradu je finansirala ruska firma „Gaspromnjeft“ sa četiri miliona evra.


  • 09:05

   Planom posete predviđeno je da ruski ministar Ivici Dačiću uruči Orden prijateljstva, koji mu je ranije dodeljen

   Sergej Lavrov i Ivica Dačić na arodromu u Beogradu.
   © Tanjug / Tanja Valič
  • 09:05

   Polaganje venaca na Groblju oslobodilaca Beograda

   Lavrov i Dačić položiće vence na Spomenik sovjetskom vojniku u okviru Memorijalnog kompleksa Oslobodiocima Beograda, a položiće i cveće na spomenik ruskom diplomati Nikolaju Hartvigu na Novom groblju.

  • 09:03

   Lavrov danas sa Brnabićevom i Dačićem

   Šef ruske diplomatije, koji je sinoć razgovarao sa predsednikom Vučićem, nastaviće i političke razgovore sa srpskim zvaničnicima. Lavrov će se sastati sa premijerkom Anom Brnabić i srpskim kolegom Ivicom Dačićem.

  Uživo
  LAVROV U BEOGRADU Dačić: Kad je Srbiji teško, ja zovem Lavrova (video)
  +
  Tagovi:
  Beograd, Lavrov, poseta, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga