21:47 14 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 720
  Pratite nas

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Londonu da je izgradnja gasovoda sa Bugarskom jedan od prioritetnih projekata u Berlinskom procesu.

  „Razgovaramo o finansiranju sa različitim međunarodnim institucijama i započeli smo pripremu tehničke dokumentacije. Plan je da se gasovod završi do 2020. ili 2021“, rekla je premijerka odgovarajući na pitanja novinara u okviru Samita lidera „zapadnobalkanske šestorke“, u sedištu EBRD.

  Upitana za proces privatizacije u Srbiji, Brnabićeva je rekla da on ide dobro, ali da je bilo nekih kašnjenja u prošlosti.

  „Posle toga smo imali fantastičan uspeh prilikom privatizacije Železare u Smederevu, koju su kupili Kinezi. To je 5.000 direktnih poslova i to se širi. Privatizovali smo i veliku farmaceutsku kompaniju ’Galenika‘“, navela je ona.

  Brnabićeva je novinarima rekla da je Vlada Srbije započele restrukturiranje javnih preduzeća, te ocenila da je najveći uspeh do sada postignut u „Železnicama Srbije“.

  „Dakle, privatizacija ide u redu. Jedna velika stvar koju moramo da završimo do kraja ove godine je RTB ’Bor‘“, navela je premijerka.

  Vlada Srbije je, kazala je Brnabićeva, u kontaktu sa nekoliko strateških investitora i misli da će i to biti gotovo do kraja godine. Kao veliku stvar ona je navela korak koji se, kako je rekla, u ovom trenutku dešava prema javno-privatnom partnerstvu.

  „Kao što već možda znate, odabrali smo najboljeg ponuđivača za koncesiju beogradskog međunarodnog aerodroma ’Nikola Tesla‘, to će biti francuska kompanija ’Vansi‘ i odabrali smo ponuđivača za javno-privatno partnerstvo Grada Beograda, što će biti francusko-japanski konzorcijum ’Suez-Itoču‘. Očekujem da će ovo biti podrška za nova javno-privatna partnerstva u Srbiji“, navela je Brnabićeva.

   

  Tanjug

  Tagovi:
  Bugarski gasovod, Ana Brnabić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga