04:27 01 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  Piše
  3741
  Pratite nas

  Francuski humanitarac Arno Gujon otkrio je za Sputnjik u kom trenutku je počeo da se oseća kao Srbin, koju pesmu najviše naručuje u kafani, zašto voli filmove Emira Kusturice, ali i koje su tri zajedničke osobine Francuza i Srba.

  Osnivač humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“, koji je nedavno odlikovan ordenom Svetog Save prvog reda podelio je sa nama i probleme sa kojima se sretao u svojoj zemlji zbog želje da pomogne Srbima.

  „Nažalost, odjeci propagande koja je bila strašna devedesetih godina su i dalje postojali, i dalje postoje, mada mnogo manje nego ranije. Danas je moguće govoriti o istini, govoriti o realnosti, o tome šta se stvarno dešava i o tome šta se stvarno dešavalo. A lagali su nas. Ali na početku je bilo mnogo teško, mnogo komplikovano i ne mogu da kažem da nismo imali problema sa nekim krugovima takozvanih intelektualaca koji su se zalagali za rat, za nemire, za progone, koji nisu marili za sudbinu nevinih i nedužnih žrtava na Kosovu i Metohiji. Ali neka oni rade ono što smatraju da je ispravno, a mi znamo da smo na dobrom putu, mi pratimo svoju istinu i tako ćemo da nastavimo“, istakao je Gujon u razgovoru za Sputnjik.

  Tagovi:
  arno gujon, Maša i
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga